Speltips, Sevilla – Barcelona 3/10: Högt odds på favoriten

Simon Pålsson Publicerat: 2 oktober 2015

Trots att man får klara sig utan sin stora stjärna får Barcelona gälla som klara favoriter när man gästar Sevilla under lördagseftermiddagen.

Att Barcelona gäller som klara favoriter när de spelar en fotbollsmatch är en regel som i stort sett alltid är förenlig med verkligheten. Den katalonska jätten är en av fotbollsvärldens absolut största klubbar, något som gör att vi sällan får mer än 1,50 gånger pengarna på en rak seger för laget.

När man åker till Sevilla för att ta sig an en svårspelad match har spelbolagen dock valt att vara väldigt generösa med oddsen. Flera bolag ger runt 1,90 gånger pengarna för den raka bortasegern, samtidigt som Bwin sticker ut med 1,95 gånger pengarna.

Vi kan redan nu säga att det är där vi väljer att hitta vårt speltips inför matchen och anledningarna till det är många. Trots att Barcelona har en diger skadelista, med bland annat Lionel Messi indisponibel på grund av skada, besitter man en trupp som saknar motstycke i den spanska ligan – sånär som på Real Madrid vill säga.

Barcelona trivs som fisken i vattnet

Trots att Sevilla är ett av de där lagen som jagar precis bakom de riktigt stora i La Liga har man förtvivlat svårt mot just Barcelona. De båda lagen drabbar samman med jämna mellanrum och i skrivande stund har Barcelona sex segrar på de sju senaste ligamötena mellan lagen. Det är väldigt tydliga siffror.

Det kvittar om det är på hemma- eller bortaplan, Sevilla orkar inte riktigt stå emot Barcelona. Nu får katalanerna klara sig utan sin stora fixstjärna, men med spelare som Luis Suarez och Neymar på planen ska det inte vara några problem.

Att vi, med den fantastiska statistiken i ryggen, får närmare dubbla pengarna på den raka tvåan är anmärkningsvärt bra. I våra ögon är det ett fint spelvärde och vi tvekar inte en sekund att utnyttja ett odds som blivit så högt på Barcelona. Det hör sannerligen inte till vanligheterna.

Märk väl att hemmalaget får klara sig utan spelare som Ever Banega, Vitolo och Llorente – bara för att nämna några. Det är också kännbara avbräck.

Speltips:

Speltips:  Barcelona vinna
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 3/10
TV:    Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sevilla  4,33 williamhill logo
Oavgjort  3,90 nordicbet logo
Barcelona  1,95 williamhill logo
Över 2,5 mål  1,65 mybet logo
Under 2,5 mål  2,40 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: