Speltips, Sporting de Gijon – Real Madrid 23/8: Klasskillnaden tydlig

Simon Pålsson Publicerat: 23 augusti 2015

Real Madrid gästar nykomligen Sporting de Gijon och känslan är att klasskillnaden kommer synas direkt. Det är också åt det hållet vi hittar vårt speltips inför matchen.

Real Madrid inleder säsongen med en bortamatch mot Sporting de Gijon och det är som upplagt för en rivstart för huvudstadslaget. Precis som vanligt kan vi inte se någonting annat än gasen i botten direkt från start, inte minst med tanke på att Real Madrid för en gångs skull ser ut att mönstra ett lag som är väldigt likt förra årets lag. Den typen av kontinuitet lär inte skada klubben direkt.

Sporting de Gijon är alltså åter tillbaka i spansk fotbolls finrum och detta efter att ha tagit hem Segunda Division under förra säsongen. Det finns många som menar att klubben hör hemma i den högsta fotbollsserien i landet, men det är ingenting som gör att man kan hota de stora jättarna.

Det är en dåligt bevarad hemlighet att skillnaderna mellan toppen och botten i La Liga är fullkomligt enorm och det är vi rädda för att Sporting de Gijon kommer att få erfara direkt i premiäromgången.

Försiktigt värvande – rätt melodi

Precis som nämnts ovan har Real Madrid tagit det överraskande lugnt på transfermarknaden under sommaren. Trots det har klubben gjort åtminstone två tämligen tunga värvningar, i form av mittfältaren Mateo Kovacic från Inter och försvararen Danilo från Porto. Det känns som två rimliga, vettiga och blivande nyttiga värvningar till en klubb som egentligen inte behöver ändra särskilt mycket från förra säsongen.

Den här säsongen handlar om att inte tappa lika många onödiga poäng och ta sig hela vägen i Champions League. Kontinuiteten av att spela med samma lag som förra året är en nyckel för att det ska fungera, det tror i alla fall vi.

Sporting de Gijon har inte gjort en enda värvning, men man har lånat in två spelare för att stärka truppen. Klubben brottas med vissa ekonomiska bekymmer, som väl egentligen bottnar i att man inte har något vidare svängrum. Hur som helst tror vi att klubben får svårt att hävda sig mot de riktiga tunga lagen och det är också i den teorin vi tar avstamp när vi presenterar vårt speltips.

Hos ComeOn får vi nämligen 1,82 gånger pengarna för Real Madrid -1,5 (asian handicap). Det känns på tok för högt, inte minst med tanke på att Real Madrid gjort sig kända som ett lag som oberoende av om det är hemma eller borta fullkomligt kör över sina motståndare. I en premiär är vi säkra på att man vill statuera ett exempel och då känns 2-3 mål från gästerna inte alls otroligt. 1,82 känns något högt och vi tvekar inte en sekund att spela det.

Speltips:

Speltips:  Real Madrid -1,5 asian handicap
Odds:  1,82(Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, söndag 23/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sporting de Gijon  15,00 williamhill logo
Oavgjort  6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Real Madrid  1,26
Över 2,5 mål  1,52 unibet logo
Under 2,5 mål  2,62 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: