Speltips, Sporting Gijon – Las Palmas 6/12: Uddlösheten är slående

Simon Pålsson Publicerat: 6 december 2015

Sporting Gijon tar sig an Las Palmas i en på förhand svårbedömd historia. Gemensamt för båda lagen är uddlösheten. Hur påverkar det utgången av matchen?

På plats 16 respektive 19 i tabellen hittar vi Sporting Gijon och Las Palmas. Båda lagen har efter 13 spelade omgångar haft svårt att ta sig ur bottenstriden, men med tanke på att det är väldigt jämnt i tabellen finns det goda möjligheter att avancera efter bara ett par segrar.

Därför är matchen mellan de båda lagen under söndagskvällen väldigt viktig. En seger innebär ett litet ryck från bottenstriden och kan därutöver fungera som ett fundament i det som förhoppningsvis landar i en positiv trend med fler segrar.

Hemmalaget kommer till matchen med fyra raka förluster och faktum är att laget bara gjort mål i två av sina sex senaste matcher. Det blir ofta målsnålt när Sporting Gijon spelar, åt båda håll egentligen.

Inför mötet med Las Palmas får de dessutom klara sig utan Sergio Alvarez och Roberto Canella. Omar Mascarell och Juan Muniz är också osäkra till spel, men kan vara tillgängliga med lite flyt.

Ett ojämnt bortalag

För motståndet står alltså Las Palmas, ett lag som samlat ihop tio poäng på sina 13 inledande matcher. Laget har dessutom gjort näst minst mål i La Liga och har allmänt svårt att vinna matcher.

Visserligen tog man sig vidare i cupen senast och det efter ännu en seger mot Real Sociedad. Nu har laget slagit just Real Sociedad både i ligan och cupen den här säsongen. Anmärkningsvärt.

I övrigt är det tunnsått med vinster. En seger på de nio senaste ligamatcherna och inte mer än fem av 27 möjliga poäng talar väl egentligen sitt tydliga språk. Borta mot bottenkollegan Sporting Gijon bör det finnas chanser till poäng, men på förhand känns det som en match mellan två uddlösa lag.

Gästerna får för övrigt klara sig utan Angel, Javi Castellano, Antolin Alcaraz och Mubarak Wakaso. Pedro Bigas, David Simon och Aythami Artiles är dock alla tillbaka i matchtruppen enligt de senaste rapporterna.

Hur som helst är det inte omöjligt att det här blir en målsnål historia. Det är snarare troligt. Vi är inte helt främmande inför tanken att matchen slutar 0-0, men hur som helst tror vi inte att båda lagen göra mål. Hos Unibet spelar vi därför båda lagen INTE göra mål till 2,00 gånger pengarna.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen INTE göra mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:10, söndag 6/12
TV:    Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sporting Gijon  2,30 williamhill logo
Oavgjort  3,40 unibet logo
Las Palmas  3,45 unibet logo
Över 2,5 mål  2,18 redbet logo
Under 2,5 mål  1,77 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: