Speltips, St Louis Blues – Chicago Blackhawks 16/4: Kan Duncan Keiths återkomst frälsa?

Simon Pålsson Publicerat: 15 april 2016

Det är dags för det andra mötet i slutspelsserien mellan St Louis Blues och Chicago Blackhawks. Orkar gästerna kvittera till 1-1 i matcher när Duncan Keith nu är tillbaka i laget?

Den första drabbningen i matchserien mellan St Louis Blues och Chicago Blackhawks blev onekligen tight och spännande. Lagen spelade förträffligt försvarsspel genom hela matchen och efter 60 spelade minuter stod det fortfarande 0-0 på resultattavlan.

Väl i förlängningen var hemmalaget St Louis Blues lite starkare och fick in segermålet efter nio minuter i den fjärde perioden. En tung och viktig seger för ett lag som kan få det tufft i längden, speciellt om Chicago Blackhawks kan avancera ytterligare en nivå i tyngd.

Inför det andra mötet får gästerna nämligen tillbaka Duncan Keith i spel och försvarsjätten adderar inte bara extra tyngd, utan också rutin och moral till laget. Kanske kan den tidigare avstänga Duncan Keith vara tungan på vågen för Chicago Blackhawks.

St Louis Blues spelar hårt och fysiskt

Det är allmänt känt att St Louis Blues är ett lag som vill överbelasta i sin forecheck och dessutom spela en aggressiv, tuff och hård ishockey – speciellt i viktiga matcher. Coachen Ken Hitchcock efterfrågar ännu fler tacklingar i match nummer 2.

Chicago Blackhawks å sin sida vill spela mer med puck och är i ärlighetens namn snäppet skickligare rent tekniskt. Efter den tuffa första matchen tror vi att match nummer två passar gästerna bättre, nu när lagen lärt känna varandra och matchbilden troligen har satt sig.

Spelbolagen har svårt att hitta en supertydlig favorit inför den här matchen, vilket kan förstås med tanke på hur jämnt det första mötet var. Hos bet365 får vi dock 2,90 gånger pengarna på den raka tvåan och det känns faktiskt för högt. Med tanke på hur jämna lagen alldeles uppenbart är – samt att Duncan Keith nu är tillbaka i Blackhawks – borde möjligheterna för en bortaseger vara betydligt större än 2,90 gånger pengarna. Det blir vårt spel.

Speltips:

Speltips:  Chicago Blackhawks vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, lördag 16/4
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: