Speltips, St Louis Blues – Chicago Blackhawks 26/4: Sjunde och avgörande mötet

Simon Pålsson Publicerat: 25 april 2016

Då finns det inga ursäkter kvar till att inte stanna upp och kolla på NHL-hockey inatt. Den underhållande matchserien mellan St Louis Blues och Chicago Blackhawks är framme vid en sjunde och avgörande match. Nu smäller det!

3-1 i matcher till St Louis Blues efter fyra möten. Efter det har Chicago Blackhawks vaknat till liv med två tunga vinster, en i förlängning och en säker 6-3-seger på hemmaplan.

Det här är utan tvekan en av slutspelets mest underhållande matchserier hittills. Inte nog med att vi har fått se en mäktig vändning till 3-3 i matcher, vi har också fått se en rad intressanta drabbningar med mycket mål.

Med det sagt är förväntningarna inför den sjunde och avgörande matchen enormt höga. Det här är två lag som vilar på en offensiv identitet och som allra helst vinner sina matcher genom att trycka in fler puckar än motståndaren, snarare än att täta till bakåt och helt fokusera på att försöka hindra motståndaren från att göra mål. Det banar i sin tur väg för intressanta matcher, som vi har fått se.

Chicago Blackhawks är alltid giftiga

Att Chicago Blackhawks alltid är giftiga framåt är någonting vi gjort oss vana vid i flera säsonger nu. Den här säsongen har inte varit något undantag och i de sista matcherna i den här matchserien har det blivit väldigt tydligt var laget har sina styrkor.

I en sjunde, avgörande match – när laget dessutom har medvind i ryggen – kan vi inte tänka oss någonting annat än att den målrika trenden fortsätter för Chicago Blackhawks.

Därför tycker vi att dubbla degen – 2,00 – för Chicago Blackhawks över 2,5 mål (inklusive förlängning) hos William Hill är väldigt högt. Det har suttit i de fyra senaste matcherna och det bör ha goda chanser att sitta igen.

Det finns inga skador eller avstängningar att rapportera om i något av lagen, men som vanligt mörkas det en hel del med sådant inför viktiga matcher. En intressant sak är dock att alla matcher utom en i den här matchserien har slutat med uddamålsseger för ena laget. Det talar alltså för en tight historia!

Speltips:

Speltips:  Chicago Blackhawks över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:30, tisdag 26/4
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: