Speltips, St Louis Blues – Edmonton Oilers 20/12: Plattan i mattan

Simon Pålsson Publicerat: 19 december 2016

02:00 drar matchen mellan St Louis Blues och Edmonton Oilers igång. Det här väntas bli en NHL-drabbning med mycket fart och fläkt, varpå vi hittat ett fint speltips som grundar sig i just en sådan väntad matchbild.

Här kan det bli åka av.

Två lag som stundtals imponerat stort under säsongsinledningen gör upp i en intressant historia natten till tisdag svensk tid. NHL-matchen mellan St Louis Blues och Edmonton Oilers har alla förutsättningar att bli underhållande.

Det här är nämligen två lag som har sin absoluta styrka i den offensiva delen av laget. Båda lagen har snittat runt tre gjorda mål per match så här långt, varpå vi bör få se en hel del nätrassel när lagen drabbar samman.

Om vi studerar de senaste matcherna ser vi också att så brukar bli fallet när de båda är i farten. Hemmalaget kommer till exempel till matchen efter 26 mål på sina tre senaste matcher. Det är alltså mer än 8,5 mål i snitt per match. Det är siffror som talar för sig själv.

Det går inte att blunda för överspelet

Edmonton Oilers är inte mycket sämre. Dessvärre har laget förlorat fem av sina sju senaste matcher, något som direkt kan härledas till ett risigt försvarsspel. Laget har snittat en bit över tre insläppta mål per match. Allra värst har det varit i matcherna på bortaplan, där laget på sistone har ett snitt långt över fyra insläppta mål per match.

Inför den här drabbningen har gästerna en jobbig skadelista. Andrew Ference och Darnell Nurse är otillgängliga. Tunga defensiva avbräck. Eric Gryba, Mark Fayne och Iiro Pakarinen är också osäkra till spel. Robert Bortuzzo är den enda som sägs kunna missa matchen för hemmalaget.

Vår övertygelse är tydlig här – mål ligger nära till hands. Över 5 mål inklusive förlängning (asian handicap) till 1,81 gånger pengarna spelas hos NordicBet, där du nu kan ta del av vår unika bonus på 1 000 kronor plus 400 kronor gratisspel. Om det blir exakt fem mål får vi pengarna tillbaka.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål inklusive förlängning (asian handicap)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  02:00, tisdag 20/12
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: