Speltips, Sverige – Lettland 6/5: Tre Kronor kliver in i turneringen

Simon Pålsson Publicerat: 6 maj 2016

Sverige mjukstartar rejält i hockey-VM och stöter på ett riktigt blåbärsgäng redan i den första omgången. Nu gäller det för Tre Kronor att spetsa till formen ordentligt och slå Lettland med ett par puckar för att få in självförtroende i laget.

VM i ishockey står för dörren och precis som vanligt rivstartar det med ett gäng gruppspelsmatcher innan det blir intressant på allvar. Vi har också fått göra oss vana vid diverse blåbärslag i den här typen av turneringar.

Redan i den första matchen stöter Sverige på den typen av motstånd i Lettland. I förra VM-turneringen slogs Lettnad av Sverige med hela 8-1. Det säger någonting om styrkeförhållandet mellan lagen.

Sverige har en helt okej trupp med sig till den här VM-turneringen, men om vi jämför med Kanada, Ryssland och även Finland ligger Tre Kronor tyvärr lite efter. Med det sagt kan ishockeymatcher vinnas på andra sätt än bara genom att ha de bästa spelarna på isen, precis som förbundskapten Pär Mårts sa till ishockeyförbundets officiella hemsida i dagarna.

Klasskillnaden trots allt påtaglig

Inför premiären kan vi inte tänka oss någonting annat än att klasskillnaden blir väldigt påtaglig. Sverige är ett bättre hockeylag på så många nivåer och med tanke på de namn som trots allt finns i truppen räknar vi med en del mål.

Truppen är ännu inte helt spikad, med tanke på att Pär Mårts valt att lämna platser öppna med förhoppningen om att det ska komma en del sena NHL-lirare och ansluta vad det lider. Hur det blir med den saken är osäker, men just nu finns till exempel bara två målvakter i truppen.

Förstlinan med Mikael Backlund, Linus Omark och Jimmie Ericsson kan bli sylvass, precis som den med Alexander Wennberg, Linus Klasen och Gustav Nyquist. Potential till en hel del mål trots allt.

Med detta i åtanke spelar vi Sverige -2,5 till 1,71 gånger pengarna hos Unibet. Det ska Sverige lösa utan snack. Visst, Sverige förlorade med 7-1 i genrepet mot Tjeckien, men laget som spelar nu ser väldigt annorlunda ut. Matchen är också av en helt annan sort.

Speltips:

Speltips:  Sverige -2,5
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, fredag 6/5
TV:    tvfyra logo (TV-tablå)
Stream: 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: