Speltips, Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 14/4: Äntligen NHL-slutspel!

Simon Pålsson Publicerat: 13 april 2016

Här har vi den första slutspelsmatchen från NHL säsongen 2015/2016. Spelbloggare.se har hittat ett intressant spel till över dubbla degen från matchen mellan Tampa Bay Lightning och Detroit Red Wings.

Den allra första slutspelsmatchen i årets NHL spelas mellan Tampa Bay Lightning och Detroit Red Wings. Med start 01:00 svensk tid kastar vi oss in i ett par månader av het slutspelshockey, där vinnaren ska koras framåt början av sommaren.

Än är det alltså en lång resa kvar och i ärlighetens namn är det här två lag som får det svårt att klara sig hela vägen. Visst, Tampa Bay Lightning var i final förra året och kan – om alla bitar faller på plats de närmsta veckorna – absolut hota alla lag. Det är dock inte riktigt samma spets i årets upplaga.

Detroit Red Wings då? Laget tog sig till slutspelet på bekostnad av lag som bland annat Boston Bruins. Slutspelsplatsen säkrades först i det absoluta slutskedet av grundserien. Detroit Red Wings är också enda slutspelslag som hade minus i målskillnad i grundserien. -10 efter att ha släppt in 219 mål och gjort 209. Det är exempelvis 18 mål sämre än Boston Bruins. Anmärkningsvärt.

Trots allt en viss klasskillnad

Som vi redan tidigare fastställt är Tampa Bay Lightning inte samma lag som förra året. Det beror bland annat på två saker. Dels är Steven Stamkos frånvaro svår att hantera. Som en av lagets viktigaste spelare blir han oundvikligen en stor förlust. Vi kan inte räkna med att se honom i spel igen förrän kring månadsskiftet maj-juni enligt rapporter.

Därtill har lagets powerplay varit risigt hela säsongen. Laget fick visserligen tredje mest powerplay i hela ligan, men placeras bara på 28:e plats i effektivitet. Det är ingenting annat än skamligt och är också en tydlig indikation på att laget inte nått samma höjder i år.

Så vad har vi här? Ett lag som har problem med skador och sitt powerplay mot ett lag där den bästa poängmakaren kom upp i 50 poäng först i den sista omgången. Där kan vi snacka ett målsnålt gäng.

Trots problemen med powerplay och Steven Stamkos frånvaro tycker vi att det är viss klasskillnad här. Visst, i sina bästa stunder håller Detroit Red Wings en lovande nivå, men över sju matcher blir det tufft. På bortaplan har vi en stark känsla av att de kommer väga lite lätt. Därför spelar vi den raka ettan till 2,12 gånger pengarna hos Expekt. Märk väl att Tampa Bay Lightning har tre raka hemmasegrar mot just Red Wings. Den senaste, 6-2, kom så sent som den 23 mars.

Speltips:

Speltips:  Tampa Bay Lightning vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,12 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp:  01:00, torsdag 14/4
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: