Speltips, Tampa Bay Lightning – New York Rangers 20/11: Spelbolagen har fel favorit

Simon Pålsson Publicerat: 19 november 2015

Spelbloggare.se har hittat ett fel i värderingen av oddsen inför matchen mellan Tampa Bay Lightning och New York Rangers. Speltipset ger hela 2,70 gånger pengarna.

Säsongsinledningen var inte helt optimal, men på sistone har New York Rangers sannerligen hittat tillbaka till det spel som gjort dem så framgångsrika de sista säsongerna. Laget spelar en tight, fartfylld och tuff ishockey där lagspelet har huvudrollen. Kryddat med ett par fantastiska spelarprestationer, bland annat från den formstarka norrmannen Mats Zuccarello, ser New York Rangers väldigt tunga ut just nu.

Laget åker nu till Tampa Bay för en intressant bortamatch mot Lightning. Inför matchen har gästerna nio raka segrar i bagaget, varav åtta kommit efter ordinarie tid. Det är ett smått otroligt facit, inte minst med tanke på sättet laget vunnit sina matcher.

Det offensiva spelet fungerar alldeles utmärkt. 19 gjorda mål på de fem senaste matcherna ger ett snitt på närmare fyra gjorda mål per match, något som räcker väldigt långt. Dessutom spelar de en tät hockey och Henrik Lundqvist har fortsatt sett glödhet ut mellan stolparna. Därför släpper Rangers inte in så många mål heller. Många mål framåt och få insläppta mål, en kombination som inte kan bli någonting annat än succé. Såklart.

Ett mint sagt ojämnt hemmalag

För hemmalagets del ser det inte fullt så lovande ut. Laget har faktiskt förlorat fyra av sina fem senaste matcher och på de senaste tio matcherna har de faktiskt inte mer än tre segrar. Det är ett poäng- och segersnitt som inte räcker långt om de har ambitionen att göra något minnesvärt av den här säsongen.

Det stora problemet är ojämnheten i prestationerna och det går aldrig riktigt att veta var man har Tampa Bay Lightning den här säsongen. Hemmaspelet har dessutom varit riktigt risigt, med blott en seger på de sex senaste hemmamatcherna. Det håller inte.

Nu får de besök av ett av seriens absolut jobbigaste lag att möta och känslan är att det kan bli tufft ännu en gång. New York Rangers är uppe i varv och tar säkerligen gärna en bortaseger här. Hemmalaget har dessutom stora problem med skador i laget. Ondrej Palat, Tyler Johnson och Cedric Paguette missar definitivt matchen. Jonathan Drouin och Ryan Callahan är också osäkra till spel. Gästerna däremot har tillgång till hela sin trupp.

Ja, som ni hör finns det ingen anledning att inte hålla gästerna som favoriter i den här matchen. Det är ett betydligt starkare lag, inte minst nu när de har en klart bättre form än sina motståndare. Dessutom har Rangers två raka bortasegrar mot just Tampa Bay Lightning. Därför tycker vi att Betway är galet generösa som ger hela 2,70 gånger pengarna på den raka tvåan. Det spelar vi utan att blinka.

Speltips:

Speltips:  New York Rangers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, fredag 20/11
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tampa Bay Lightning  2,55 nordicbet logo
Oavgjort  3,90 unibet logo
New York Rangers  2,70 betway logo
Över 5,5 mål  2,35 betway logo
Under 5,5 mål  1,67 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: