Speltips, Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins 21/5: Den jämna trenden fortsätter

Simon Pålsson Publicerat: 19 maj 2016

Det börjar dra ihop sig i NHL-slutspelet, speciellt i matchserien och konferensfinalen mellan Tampa Bay Lightning och Pittsburgh Penguins. Hemmalaget behöver ta en vinst för att inte hamna i ett dystert underläge redan nu.

NHL-slutspelet åker vidare med den fjärde matchen mellan Tampa Bay Lightning och Pittsburgh Penguins. Efter tre spelade matcher har vi 2-1 i matcher till Penguins fördel och plötsligt är pressen på Tampa Bay Lightning.

En förlust till och Pittsburgh Penguins har plötsligt matchboll och chansen att avgöra på hemmaplan i nästa match. Tampa Bay Lightning måste därmed steppa upp rejält, men med tanke på hur jämna de inledande matcherna har varit borde den chansen vara tämligen god.

Precis som vanligt varierar spelbolagens odds kraftigt inför NHL-matcherna. Hos bet365 är krysset nere på 3,50 gånger pengarna – hela sju (!) tiondelar lägre än hos konkurrenten William Hill. Det är en iögonfallande stor skillnad och väcker såklart ett intresse från vår sida.

Den jämna trenden fortsätter

De inledande matcherna har varit väldigt jämna i den här matchserien. Match nummer två gick till förlängning och övriga två matcher har slutat med tvåmålssegrar till vardera lag. Nu, när kniven så sakta börjar närma sig Tampa Bay Lightnings strupe, förväntar vi oss en än tightare match. Inget lag har råd att göra misstag.

Inför matchen saknar hemmalaget Beau Bennett, Scott Wilson och Kevin Porter. Patric Hörnqvist är osäker på grund av en handskada, men tros kunna spela. Ben Bishop kommer inte kunna stå för hemmalaget. Steven Stamkos närmar sig dock en comeback.

Vår känsla är att 4,20 gånger pengarna på bombkrysset är på tok för högt. 3,50 hos bet365 är närmare sanningen och då måste vi helt enkelt utnyttja överoddset. Det här blir jämnt, det vågar vi lova.

Speltips:

Speltips:  Oavgjort
Odds:  4,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, lördag 21/5
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: