Speltips, Timrå – Björklöven 13/6: Två tydliga tendenser inför matchen

Simon Pålsson Publicerat: 12 september 2015

Det finns två väldigt tydliga tendenser inför matchen mellan Timrå och Björklöven i Hockeyallsvenskans andra omgång. Just därför har vi hittat ett speltips inför mötet.

Den här säsongen av Hockeyallsvenskan är inte mer än en omgång gammal och lagen befinner sig med andra ord fortfarande i den där trevande fasen som vanligtvis infinner sig innan alla bitar fallit på plats. Både Timrå och Björklöven inledde säsongen med en förlust, något som rimligen öppnar upp för en match mellan två revanschsugna lag.

Vad som varit signifikativt för inledningen av hösten och de olika ligorna, i olika länder och sporter, runt om i världen har varit bristen på mål. Det är ingen hemlighet att spelet, främst det offensiva, tenderar att vara allt annat än fulländat när säsongen precis har börjat.

De här tendenserna sågs tydligt i de här båda lagens premiärmatcher den här säsongen, där Björklöven fick se sig besegrade med 0-2 hemma mot Västerås, medan Timrå förlorade med 3-2 när man gästade Leksand. I den matchen var det först i tredje perioden som det lossnade någorlunda målmässigt.

Ytterligare en tydlig tendens

Förutom den allmänna sanningen att matcher tidigt på säsongen tenderar att bli målfattiga finns det ytterligare en tydlig tendens som talar för att vi inte kommer att få se särskilt många mål i det här mötet.

Timrå och Björklöven har spelat mot varandra många gånger, bland annat ifjol, och fyra av de fem senaste matcherna har slutat med max fyra mål. Dessutom snittade lagen runt 5 mål per match förra säsongen, att jämföra med Malmö Redhawks med närmare sex mål per match.

Ja, som ni hör är vi helt inne på att det här blir en något trevande historia, åtminstone i målprotokollet. Vi har svårt att se hur det ska kunna bli en målfest helt enkelt. Därför tycker vi att ComeOn dukat fram ett fint odds på under 5 mål i matchen. 1,77 gånger pengarna synar vi gladeligen och garderar oss då för att det skulle bli fem mål, vilket ger oss pengarna tillbaka.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, söndag 13/9
TV:    viasathockey logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Timrå  3,15 nordicbet logo
Oavgjort  4,45 comeon logo
Björklöven  2,10 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,5 mål  1,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,5 mål  1,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: