Speltips, Timrå – Sundsvall 8/1: Tredje raka segern?

Simon Pålsson Publicerat: 7 januari 2016

Fredagen bjuder bara på en svensk hockeymatch och det blir en allsvensk batalj mellan de formsvaga bottenlagen Timrå och Sundsvall. Ligger tredje raka inbördes segern i luften?

Två formsvaga lag drabbar samman i en på förhand väldigt oviss historia, där gästerna och jumbon Sundsvall gäller som klara underdogs hos spelbolagen.

Det här är dock en match mellan två lag som båda hackat ordentligt i form på sistone och i ärlighetens namn sett svaga ut hela säsongen. Värst har det varit för Sundsvall, som i skrivande stund är jumbo med hela elva poäng upp till nästa lag. Hemmalaget å sin sida ligger tredje sist, men har åtminstone sexton poäng till godo på Sundsvall.

På det hela taget har säsongen varit en besvikelse för båda lagen och 2016 har dessvärre inte börjat bättre. Sundsvall har inte vunnit sedan de slog Västerås borta med 5-4 för ett par veckor sedan, vilket visserligen var en minst sagt imponerande skalp. Timrå har fem raka förluster och har haft ohyggligt svårt att hota framåt på sistone.

Sundsvall med mentalt övertag

Den här säsongen är såklart över för Sundsvalls del, vars fokus redan nu kan ligga på att kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan. Med det i åtanke får våren ses som en förberedande tid innan det verkligen gäller. Laget har visat prov på viss potential, men dessvärre faller de totalt i sina prestationer lite för ofta.

32 inspelade poäng på 36 matcher räcker inte långt, det är ganska givet. Inte nog med att Sundsvall släppt in allra flest mål i serien, de har dessutom lyckats göra allra minst antal mål. Det är helt enkelt inte konstigt att de ligger där de ligger.

Mot Timrå har laget dock en klar fördel, med två raka segrar den här säsongen. Det är också detta som kan ligga till grund för ett visst mentalt övertag när de här båda lagen drabbar samman. Visst, Timrå är ett något stabilare och bättre hockeylag, men spelbolagen överskattar verkligen hemmalaget inför den här matchen. Den raka tvåan närmar sig nästan fem gånger pengarna och det är bara löjligt.

Vårt spel blir dock Sundsvall draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 3,55 gånger pengarna hos Betway. Känslan är att gästerna mycket väl kan skrälla. I vilket fall som helst tror vi att det blir tight och då kan det gå hur som helst. Oddset är hur som helst för högt för att vi inte ska passa på.

Speltips:

Speltips:  Sundsvall draw no bet
Odds:  3,55 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 8/1
TV:   cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Timrå IK  1,67 nordicbet logo
Oavgjort  4,80 betrally logo
IF Sundsvall  4,75 betway logo
Över 4,5 mål  1,80 betway logo
Under 4,5 mål  2,10 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: