Speltips, Tingsryd – Västerås 11/1: Utnyttjas kaoset hos gästerna?

Simon Pålsson Publicerat: 11 januari 2016

Det är kalabalik hos VIK Västerås, ett lag som inte riktigt fungerar som det ska just nu. Kan Tingsryds AIF utnyttja det när de får besök av just nämnda Västerås?

En hockeyallsvensk match står på schemat under måndagen och det är inte vilken drabbning som helst. Tingsryds AIF, delad serieledare, får besök av ett VIK Västerås som dessvärre rasat i tabellen på sistone.

För ett par månader sedan låg Västerås i toppen av tabellen, men till följd av en risig form under december månad har de tappat mark och finns nu på femte plats i tabellen. Faktum är att laget från december och framåt bara lyckats slå ett enda lag – Mora IK.

I övrigt har det blivit förlust efter förlust, såväl mot topplag som bottenlag, och Västerås har helt enkelt tappat flera placeringar i toppstriden. Det stora problemet har varit försvarsspelet, där laget släppt in minst tre mål i elva raka matcher. Det är ett anmärkningsvärt svagt facit.

Ledningen manar till lugn

Den risiga formen har fått frustrationen att glöda kring laget. Det har gått så långt att ordförande Camilla Törngren och klubbdirektören Johan Fägerblad känt sig tvungna att gå ut med en kommuniké till övriga intressenter, däribland supportrarna, via hemsidan. I den lovar man bland annat att vidta åtgärder för att säkerställa att laget får ut max av den höga potential som finns i truppen. Intressant inför framtiden.

Nu väntar alltså en av säsongens allra tuffaste matcher, borta mot topplaget Tingsryd, som alltså ligger som delad serieledare tillsammans med AIK. Visserligen har hemmalaget två raka förluster, men på det hela taget är Tingsryd ett betydligt mer fungerande lag för tillfället.

Tingsryd har, bortsett från de två raka förlusterna, visat en fin offensiv form på sistone och har tryckt in 23 mål på de sju senaste matcherna. Det ger ett fint snitt på en bit över tre mål per match.

Med det, samt gästernas risiga form, i åtanke tycker vi att det finns ett väldigt fint värde i Tingsryd över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid) till 1,95 gånger pengarna hos Ladbrokes. Gästerna läcker i match efter match, Tingsryd har en fin offensiv och hemmalaget är helt enkelt ett starkare lag nu. Det är helt enkelt flera faktorer som talar för vårt spel.

Speltips:

Speltips:  Tingsryd över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, måndag 11/1
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tingsryds AIF  2,20 williamhill logo
Oavgjort  4,25 betrally logo
VIK Västerås  2,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,79 betstarsknapp logo
Under 4,5 mål  2,06 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: