Speltips, Toronto Maple Leafs – Chicago Blackhawks 16/1: Här kommer segertåget

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2016

Helgen står för dörren och NHL bjuder på ett gäng matcher – precis som vanligt. Fortsätter Chicago Blackhawks sitt mäktiga segertåg när de tar sig till Toronto för att ta sig an Maple Leafs?

Efter en lätt trevande inledning på säsongen har Chicago Blackhawks, de regerande mästarna, verkligen fått upp farten på sistone. Det råder nu ingen som helst tvekan om att laget kommer att bli att räkna med även den här säsongen.

I skrivande stund ligger de som nummer tre i tabellen med 60 inspelade poäng på sina inledande 45 matcher. Det är såklart ett godkänt facit, inte minst med tanke på formen de visat upp på sistone. De tar sig nämligen över den kanadensiska gränsen med hela åtta raka segrar inför mötet med Toronto Maple Leafs.

Det som imponerat allra mest är sättet de här segrarna har kommit. Majoriteten har varit storstilade segrar och faktum är att laget numera sprutar in mål. Totalt 32 gjorda mål på dessa åtta vinster är onekligen siffror som talar sitt tydliga språk på den fronten.

Hemmalaget vill stoppa blödningen

Lika ljust ser det inte ut för hemmalaget, som nu har tre raka förluster med sig till det här mötet. I söndagens tuffa möte mot San Jose Sharks åkte de dessutom på en riktig stjärnsmäll, när slutresultatet skrevs till hela 7-0.

I övrigt förlorade laget mot jumbon Columbus Blue Jackets senast och det finns alldeles uppenbara brister som Toronto Maple Leafs behöver komma till rätta med omgående för att se till att stoppa den blödning som nu briserat. I skrivande stund ligger laget på 27:e plats i tabellen och det mesta pekar mot att säsongen är körd – om inte en vändning av sällan skådade mått inleds omgående.

När ett av seriens klart starkaste lag kommer på besök blir det hur som helst svårt att börja ta viktiga segrar, inte minst med tanke på formen som gästerna kommer till matchen med. Därtill finns det risk att både Nathan Horton och Nick Spaling missar matchen för hemmalaget, medan Stephane Robidas och James Van Riemsdyk fortsatt är kvar på skadelistan. Gästernas Erik Gustafsson är 50-50 till spel, medan Marcus Kruger rehabar sin opererade hand för fullt i väntan på att bli spelklar igen.

Vår känsla är att gästerna får gälla som klara favoriter i det här mötet. Det är trots allt klasskillnaden mellan lagen den här säsongen och detta förstärks ytterligare av lagens respektive formtrend på sistone. Därför tycker vi att det finns fint värde i den raka tvåan, Chicago Blackhawks vinna matchen under ordinarie tid, till 2,16 gånger pengarna hos NordicBet. Faktum är att laget vunnit nio av de elva senaste mötena mot just Toronto Maple Leafs. Det är trots allt siffror som talar sitt tydliga språk.

Speltips:

Speltips:  Chicago Blackhawks vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,16 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (UNIK: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  01:00, lördag 16/1
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Toronto Maple Leafs  3,20 bwin logo
Oavgjort  4,00 betsson logo
Chicago Blackhawks  2,16 nordicbet logo
Över 5,5 mål  2,30 mybet logo
Under 5,5 mål  1,67 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: