Speltips, Valencia – Barcelona 10/2: Omöjligt underläge

Simon Pålsson Publicerat: 10 februari 2016

Det första av två semifinalmöten slutade 7-0 till Barcelona. Det är med andra ord ett helt omöjligt läge för Valencia inför returen.

Det blir cupfotboll även från Spanien under onsdagskvällen. Valencia får besök av Barcelona hemma på Mestalla. Redan på förhand känns den här matchen väldigt avslagen med tanke på det första mötet mellan lagen. Då vann Barcelona nämligen med hela 7-0 hemma på Camp Nou.

Dubbelmötet är med andra ord redan avgjort och därför blir det nog svårt för spelare, publik och ledare att finna det där riktiga pirret inför matchen. För hemmalagets del handlar mycket om att rädda den lilla, lilla heder som eventuellt finns kvar.

Gästerna har en fin möjlighet att släppa fram ett par spelare som vanligtvis sitter på bänken. Om vi känner Barcelona rätt kommer de, trots 7-0-överläget, gå för segern även här och med ett par inspirerade nya spelare på planen kan de bli lika svårstoppade igen.

Valencia inne i dåligt stim

Det finns massor av saker – form, skadeläge och diverse statistik – som vi kan diskutera inför den här matchen, men när det ena laget vunnit det första mötet med hela 7-0 är det svårt att tycka att någonting annat spelar roll. Det kan dock kommas ihåg att Valencia bara har en vinst på sina sju senaste matcher. Laget är helt enkelt inne i ett dåligt stim.

Barcelona å sin sida går som tåget och har vunnit samtliga sina matcher under 2016. I ligan ligger laget i topp, i Champions League förbereder de sig för att möta Arsenal i åttondelsfinalen och i den inhemska cupen är de i praktiken redan klara för final. Det som karaktäriserar laget och vad som är nyckeln till deras framgång på flera fronter är hungern. Laget och spelarna älskar att vinna matcher, göra poäng och imponera.

Det är också det som talar för att Barcelona vinner även den här matchen. Alldeles uppenbart är det enorm klasskillnad mellan lagen och även fall Valencia klarade 1-1 hemma mot Barcelona i ligan i december måste vi hålla gästerna som klara favoriter här. 1,83 gånger pengarna på den raka tvåan hos Betrally känns för högt. Barcelona är helt enkelt för bra.

Speltips:

Speltips:  Barcelona vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, onsdag 10/2
TV:    eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Valencia  4,50 williamhill logo
Oavgjort  3,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Barcelona  1,83 betrally logo
Över 2,5 mål  1,67 unibet logo
Under 2,5 mål  2,25 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: