Speltips, Västerås – Björklöven 25/1: Dags att vända trenden

Simon Pålsson Publicerat: 25 januari 2016

Två formsvaga lag drabbar samman i måndagens enda hockeyallsvenska match. Kan VIK Västerås vinna sin första match för året när IF Björklöven kommer på besök?

2016 har sannerligen inte varit ett vidare bra år så här långt för VIK Västerås, som nu förlorat fem av fem matcher under det nya året. Den risiga formen, med totalt sex raka förluster, har gjort att laget halkat efter rejält i tabellen. I december låg laget i topp av lagen som jagar toppduon AIK och Tingsryd, men nu återfinns Väster på plats nummer 8 i tabellen.

Det ska sägas att laget haft en hel del marginaler mot sig under året och faktum är att de inte spelat fullt så dåligt som resultatet visar. Två av förlusterna har varit efter förlängning och totalt fem av sex förluster har varit med uddamålet. Det finns helt enkelt någonting att bygga på.

Om Västerås har tänkt sig att på allvar utmana om en plats i SHL nästa säsong krävs dock att de kommer tillbaka till vinnarspåret snarast. Nu väntar ett lag som Västerås historiskt har trivts väldigt bra mot. Faktum är nämligen att Björklöven förlorat åtta av sin nio senaste matcher mot just Västerås. Det är tydliga siffror.

Har det svårt mot bättre lag

Björklöven tar sig till Västerås med en fin trend med tre bortavinster på sina fyra senaste matcher. Därutöver har laget förlorat flertalet av sina hemmamatcher och det finns egentligen en gemensam nämnare för lagets olika matcher. Det är tydligt att Björklöven har det svårt mot de lite bättre lagen, men är samtidigt effektiva när det kommer till att ta poäng mot lagen längre ner i tabellen.

En seger mot Västerås skulle innebära att laget bara är fyra poäng efter samma Västerås i tabellen, något som kändes helt otänkbart bara för en månad sen. Med tanke på den risiga inbördes statistiken mot Västerås känns det dock svårt att så skulle bli fallet.

Vår känsla är att Västerås är ett lag som är betydligt bättre än vad resultaten på sistone visar. Det ligger en seger i luften och när skulle den mer lämpligt kunna komma än när drömmotståndaren Björklöven gästar? Därför spelar vi den raka ettan, det vill säga Västerås vinna under ordinarie tid, till 1,85 gånger pengarna hos bet365. Det är dags nu!

 

Speltips:

Speltips:  VIK Västerås vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 25/1
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
VIK Västerås  1,85 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,40 betrally logo
IF Björklöven  3,55 expekt logo
Över 4,5 mål  1,58 betway logo
Under 4,5 mål  2,40 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: