Speltips, Vita Hästen – Karlskoga 20/11: Målfest på en fredag?

Simon Pålsson Publicerat: 20 november 2015

Fredagsmatchen i Hockeyallsvenskan går mellan ett formsvagt Vita Hästen och ett betydligt formstarkare BIK Karlskoga. Får vi ännu en målfest mellan lagen?

Det blir i stort sett intressanta matcher när Vita Hästen och BIK Karlskoga drabbar samman. Lagen har spelat mot varandra de senaste säsongerna och vi har gjort oss vana vid målrika tillställningar.

Totalt 33 gjorda mål på de fem senaste mötena mellan lagen talar sitt tydliga språk och vad som är extra intressant är att matcherna tenderar att bli väldigt jämna. Det blir med andra ord inga stora segrar åt det ena laget, utan lagen spelar jämnt med många mål åt båda håll.

Om vi har tur får vi se ytterligare en sådan tillställning i fredagens heta match mellan lagen. Båda lagen är i stort behov av poäng, men av lite olika anledningar. Hemmalaget har gått lite trögt och är faktiskt bara tre poäng från jumboplatsen. Visserligen är serien skrämmande jämn, men det gör varje poäng än viktigare för att undvika att på allvar blandas in i bottenstriden.

Gästerna kan avancera ytterligare

För gästerna är det en helt annan melodi. Trots att BIK Karlskoga bara ligger tio poäng framför Vita Hästen är de direkt inblandade i toppstriden. I händelse av en seger kan de placera sig som fyra i tabellen och nosa Tingsryd, AIK och Västerås i toppen.

Laget reser hur som helst till bortamatchen mot Vita Hästen med gott självförtroende, efter en trend med nio segrar på de elva senaste matcherna. Laget har hittat rätt och är framförallt väldigt heta i det offensiva spelet. När allting klickar framåt kan de trycka in 4-5 puckar utan problem.

Hemmalaget å sin sida går tungt i seriespelet, med en vinst på de sju senate matcherna. Däremot fortsätter de att hota framåt och har faktiskt gjort en hel del mål trots förlusterna. Nu möter de ett lag som de vanligtvis har ganska lätt för att näta på och det psykologiska effekten den statistiken kan ha skall inte underskattas. Däremot läcker de fortfarande alldeles för mycket, vilket är anledningen till att de fortsätter att rada upp förlust efter förlust.

Känslan är dock att det är gästerna som får gälla som favoriter i matchen. Vi tror att det finns goda möjligheter till ännu en målfest och det lag som är troligast att stå för merparten av målen är BIK Karlskoga. Därför tycker vi att 1,90 gånger pengarna på över 2,5 mål för gästerna hos Ladbrokes är ett bra spel. Det är taget.

Speltips:

Speltips:  BIK Karlskoga över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 20/11
TV:    cmorehockey logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Vita Hästen  2,62 ladbrokes logo
Oavgjort  4,05 betrally logo
BIK Karlskoga  2,45 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,70 titanbet logo
Under 4,5 mål  2,25 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: