Speltips, Vita Hästen – Leksand 13/1: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 12 januari 2016

Onsdagen bjuder på en hockeyallsvensk match och det är inte vilken som helst. Leksands IF gästar HC Vita Hästen i en match med nedsläpp klockan 19:00.

Det går inte många dagar i januari utan att det spelas någon hockeyallsvensk match. Perfekt, det tycker i alla fall vi som älskar svensk hockey. Onsdagen bjuder dock bara på en match, men det är inte vilken batalj som helst.

Det formstarka topplaget HC Vita Hästen får nämligen besök av Leksands IF, ett lag som även de verkligen har hittat formen. Hemmalaget har tre poäng till godo på gästerna i tabellen, men båda lagens form på sistone ser ut att kunna leda till playoffspel senare i vår.

Hemmalaget förlorade visserligen mot BIK Karlskoga senast, men hade dessförinnan en period med nio segrar på sina tio senaste matcher. Det är inget dåligt facit. Det som imponerat mest är offensiven – allra främst på hemmaplan. Där har laget 18 gjorda mål på sina fem senaste matcher.

Nyckelspelarna kommer tillbaka

Vita Hästen får också tillbaka en rad viktiga spelare till den här matchen. Jesper Samuelsson och Marcus Eriksson missade matchen mot BIK Karlskoga, men båda är nu tillgängliga igen. Daniel Josefsson, Simon Löf och succémålvakten från JVM, Linus Söderström, är också med i matchtruppen efter en längre tids frånvaro.

Gästerna då? Jo, Leksand har verkligen prickat formen under inledningen av 2016. Laget har nämligen tre raka segrar och totalt 18 gjorda mål framåt. Det är ett smått osannolikt bra facit.

På bortaplan har laget en återkommande tendens att dessvärre släppa in lite för många mål, vilket troligtvis är anledningen till att laget trots allt ligger i mitten av tabellen. Om formen fortsätter att stiga och segrarna därigenom fortsätter att trilla in kommer Leksand dock att klättra ytterligare i tabellen, men då krävs troligen att de får ordning på bortaspelet.

Vad som är säkert är dock att lagets offensiva kapacitet fått fritt spelrum under december månad och framåt. Det är med andra ord två offensivt skickliga lag som drabbar samman i den här matchen och därför har vi goda förhoppningar om att få se en hel del mål. Hos Ladbrokes kan vi spela över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,85 gånger pengarna. Det tycker vi är bra betalt.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, onsdag 13/1
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
HC Vita Hästen  2,15 expekt logo
Oavgjort  4,00 betrally logo
Leksands IF  3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,85 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  1,97 betstarsknapp logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: