Speltips, Washington Capitals – Boston Bruins 8/12: Tätt tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 6 december 2016

Det blir tufft, tätt och jämnt när Washington Capitals och Boston Bruins gör upp natten till torsdag svensk tid. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Fyra NHL-matcher står på schemat natten till torsdag svensk tid, men vårt odelade fokus hamnar på den match som spelas mellan Washington Capitals och Boston Bruins. Här snackar vi ett riktigt tungviktsmöte.

Hemmalaget kommer till matchen med en skön 3-2-seger mot Buffalo Sabres i bagaget. Den var välkommen efter tre raka förluster. Faktum är att Capitals varit lite skakiga under den sista månaden, något som gjort att de tappat sin position i den absoluta toppen. Just nu hittar vi laget på plats nummer 10 i den totala NHL-tabellen, sex poäng bakom serieledarna.

Boston Bruins då? Jo, det här är ett lag som vaknat till liv de sista två veckorna. Fyra vinster på de fem senaste är ett fint facit som gjort att laget nu befinner sig på plats nummer 12 i tabellen, på samma poäng som just Capitals dessutom. Det finns fortfarande problem med jämnheten i prestationerna, men att laget har en hög högstanivå vet vi om sedan tidigare.

En tydlig trend när lagen möts

Intressant nog har matcherna mellan lagen en förmåga att bli väldigt jämna och ofta målsnåla. Åtta raka matcher mellan lagen har slutat med fem mål eller mindre. Det är inte heller helt ointressant att Washington Capitals vunnit sju av dessa åtta matcher.

T.J. Oshie är osäker till spel för hemmalagets del. Å andra sidan är högerforwarden den enda spelaren som eventuellt missar matchen för Washington Capitals. Laget kommer alltså till spel med i stort sett helt full trupp. Det är en klar fördel.

Gästerna å sin sida har ett par avbräck. Noel Acciari och Frank Vatrano kommer definitivt att missa matchen. Samma sak gäller för vänsterforwarden Matt Beleskey, vars knäskada håller honom bort i minst en månad till. John-Michael Liles är osäker till spel efter sin hjärnskakning. Med honom skyndar man såklart långsamt.

Vår känsla är att hemmalaget är väldigt knappa favoriter, men gästernas fina form gör det lite svårare att lita på Washington Capitals. Vad vi känner oss mer säkra på är att det blir tätt och målsnålt, som det brukar mellan de här båda lagen. Därför spelar vi under 5 mål under matchens ordinarie tid (asian handicap) till 1,85 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kr bonus). Vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, torsdag 8/12
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: