Speltips, Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 29/4: Den första matchen står för dörren

Simon Pålsson Publicerat: 27 april 2016

Det är dags för det första mötet i den andra slutspelsrundan, där Washington Capitals tar sig an Pittsburgh Penguins i en på förhand mycket intressant matchserie. Spelbloggare.se fokuserar på målmarknaden inför matchen.

NHL-slutspelet går in i sin andra runda och på schemat står en het drabbning mellan Washington Capitals och Pittsburgh Penguins, två lag som absolut har chansen att gå hela vägen i det här slutspelet.

Washington Capitals var grundseriens stora dominanter och kan i sina bästa stunder bjuda på en ishockey som få lag kan matcha. Det bottnar såklart en hel del i den offensiva bredden med stora stjärnor som laget faktiskt har.

Pittsburgh Penguins tog sig till den andra rundan genom att slå ut New York Rangers. Det blev knappt spännande i den matchserien och i ärlighetens namn var det aldrig något snack om att Pittsburgh Penguins för tillfället är både en och två nivåer bättre än Rangers. Nu väntar dock ett betydligt tuffare motstånd.

Två lag med en offensiv identitet

I våra ögon har den här matchserien så gott som alla förutsättningar att bli väldigt underhållande. Det råder ingen som helst tvekan om att båda lagen vilar på en offensiv identitet och präglas starkt av sina stjärnnamn, som i båda läger främst är offensiva spelare. Sidney Crosby mot Alexander Ovechkin är ingen dålig match i matchen till exempel.

Inför det här första mötet finns det en del skadebekymmer i lagen, allra främst hos gästerna. Målvakten Marc-Andre Fleury är osäker till spel till följd av sin hjärnskakning. Därutöver är Beau Bennett och Scott Wilson också osäkra, medan Kevin Porter definitivt missar matchen. I hemmalaget ska Brooks Orpik och Karl Alzner testas på matchdagen.

Vi har goda förhoppningar om att det här blir en målrik historia och tror att det är hemmalaget som har bäst möjligheter att vinna matchen. Vårt fokus blir dock på målmarknaden, där vi tycker att Unibet är generösa. Över 4,5 mål (ordinarie tid) till 1,75 gånger pengarna synas utan tvekan.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, fredag 29/4
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: