Speltips, Washington Capitals – Vancouver Canucks 15/1: Ovechkin leder vägen

Simon Pålsson Publicerat: 14 januari 2016

Serieledarna Washington Capitals får besök av en av säsongens besvikelser, nämligen Vancouver Canucks. Det kan väl egentligen bara sluta på ett sätt?

Washington Capitals går verkligen som tåget i NHL den här säsongen. Efter 42 spelade matcher hittar vi nämligen Capitals i topp av den totalt NHL-tabellen, med hela fem poäng till godo på tvåan Dallas Stars.

Då ska det dessutom tilläggas att Washington Capitals har spelat två matcher mindre än sina konkurrenter i den direkta tabelltoppen. Möjligen är det äntligen dags för Niklas Bäckströms lag att på allvar kunna hota om att vinna Stanley Cup den här säsongen?

Hur som helst råder det ingen som helst tvekan om att laget blir att räkna med, speciellt nu när den stora stjärnan Aleksandr Ovechkin spelar som han gör. Ryssen är närmast ostoppbar för tillfället och har stått för en rad fantastiska mål på sistone, exempelvis det avgörande målet i förlängning mot New York Rangers häromsistens. Då tog han pucken i egen zon, tog fart och var sedan totalt ostoppbar på sin väg fram till segermålet.

Vancouver Canucks blandar och ger

Om Washington Capitals kan liknas vid ett tåg som bara fortsätter att öka sin speed är det en helt annan sak för Vancouver Canucks. Laget har svårt att få någon form av stabilitet i sina prestationer och blandar därmed vinster med en hel del tunga förluster.

Inför resan till Washington har laget haft en period med sju raka hemmamatcher, varav de har lyckats vinna fyra. Det är visserligen ett ok facit, men nu blir det betydligt svårare. Det är allmänt känt att det kan vara svårt att ge sig ut på bortaturné efter en lång period hemma. Extra svårt lär det bli för Vancouver Canucks som nu inte spelat en bortamatch sedan innan jul. Det är ett bra tag sedan.

Gästerna kommer för övrigt till Washington med ett gäng skador. Dan Hamhuis, Luca Sbisa, Jannik Hansen och Brandon Sutter missar alla matchen. Chris Higgins är därutöver osäker till spel. Hemmalaget får klara sig utan Jay Beagle och Brooks Orpik, medan spelare som John Carlson, Marcus Johansson, Tom Wilson och Michael Litta riskerar att missa matchen, men där har beslut om deras medverkan ännu inte tagits.

Hur som haver håller vi hemmalaget som klara favoriter i det här mötet. 1,83 kan tyckas lågt, men vi har helt enkelt svårt att se hur gästerna ska kunna stå emot ett väldigt formstarkt hemmalag. Därför spelar vi den raka ettan till 1,83 gånger pengarna hos Redbet.

Speltips:

Speltips:  Washington Capitals vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, fredag 15/1
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:    viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Washington Capitals  1,83 redbet logo
Oavgjort  4,33 williamhill logo
Vancouver Canucks  3,90 unibet logo
Över 5,5 mål  2,20 betway logo
Under 5,5 mål  1,67 betway logo

Oddsens motsvarighet i procent: