Speltips, Wawrinka – Gasquet 8/7: Den mest svårbedömda kvartsfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 7 juli 2015

Wimbledon har nått fram till kvartsfinalerna och vi har nöjet att konstatera flertalet skrällar bland de kvarvarande spelarna. På förhand känns mötet mellan Wawrinka och Gasquet som det mest svårbedömda.

Det har konstaterats för många gånger redan, men den tennis vi bjudits på under Wimbledon så här långt har verkligen stärkt tävlingens anseende ännu mer. Det råder ingen tvekan om att alla världens spelare, högt eller lågt rankade, åker till de brittiska öarna med huvudet högt när det är dags för Wimbledon.

Just därför har vi fått se flera skrällar under veckan och när vi nu kliver in i kvartsfinalerna kan vi räkna in ett par namn som förmodligen väldigt få hade räknat med så här långt in i tävlingen.

Två namn som däremot inte är någon jättechock är Stan Wawrinka och Richard Gasquet, där den sistnämnda dock lyckats ta sig vidare från en tuff lottning och även haft turen att slippa möta ett par spelare som han förmodligen haft svårt för, men som blev utslagna i ett tidigare skede. Hur som helst är det två spelare som har spelat fin tennis, där främst Richard Gasquet sett inspirerad och giftig ut.

Stan Wawrinka är som bekant ingen grässpelare ut i fingerspetsarna. Schweizaren är på så sätt inte lik sin landsman Roger Federer. Istället är det främst grus och hardcourt som gäller, där segern i Franska Öppna förra månaden får ses som det ultimata beviset på att det är där han trivs som allra bäst. Med det sagt är Wawrinka en spelare som när han har rätt dag bevisligen kan slå vem som helst och vill det sig riktigt väl kvittar det nog om det är gräs, grus eller asfalten i någon svensk småstad.

En av de mer intressanta kvartsfinalerna

Nackdelen med att vi har en del skrällar i kvartsfinalerna är att det finns en överhängande risk att de stora namnen vinner sina matcher för enkelt. Hemmafavoriten Andy Murray bör till exempel ta hem segern mot kanadensaren Pospisil utan att förta sig allt för mycket.

En avslagen och tråkig match är dock knappast vad vi har att vänta när Wawrinka och Gasquet ska göra upp om en plats i semifinalen mot Marin Cilic eller Novak Djokovic/Kevin Andersson. Trots att Wawrinka ses som den bättre spelaren av de två är det här ett möte som har alla förutsättningar att bli jämnt och vi har en känsla av att spelbolagen överskattar Wawrinka inför matchen. Att vi får 2,90 för en fransk seger är ingenting att gå all-in på, men nog är det lite högt?

Även om Gasquet inte lyckas gå hela vägen till seger tror vi ändå att fransmannen kommer att ställa till med rejäla problem för Wawrinka, som inte sällan tappar huvudet och slarvar i sitt spel. I sina bästa stunder håller han absoluta toppklass i världen, men i sina sämre stunder – vilka inte alldeles för sällan dyker upp just på gräs – kan han bli slarvig och tappa både onödiga set och matcher. För två år sedan när de båda möttes i Franska Öppna vann Wawrinka till slut med 3-2 efter en lång, het och tät match. Vi har en känsla av att vi kan få se något liknande igen.

Därför riktar vi blickarna mot överspelsmarknaden, där linan tack och lov ligger på en acceptabel nivå. Vi tror på minst fyra set och då bör över 41,5 game till 1,92 hos Unibet sitta som en smäck. Vi går hur som helst in på spelet, lutar oss tillbaka i soffan och förbereder oss på en match som förhoppningsvis blir jämnare än vad många tror.

Missa inte finalveckan av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons finalvecka har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Över 41,5 game i matchen
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 16:00, onsdag 8/7
TV / Stream:    cmoretennis logocmoresport logocmorelive logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Stan Wawrinka  1,45 mybet logo
3-0  3,25 williamhill logo
Richard Gasquet  2,90 betsson logo
Över 41,5 game  1,92 unibet logo
Under 41,5 game  1,93 superlenny logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: