Speltips, West Ham – Manchester United 13/4: Var ligger fokus?

Simon Pålsson Publicerat: 13 april 2016

Den stora frågan inför kvartsfinalreturen mellan West Ham och Manchester United i FA-cupen är var lagen har lagt sitt fokus. Vill de ta den där titeln eller ligger fokus istället på ligaspelet?

Den stora frågan inför returmötet i FA-cupkvartsfinalen mellan West Ham och Manchester United är var lagen har lagt sitt fokus inför de sista veckorna av säsongen.

Båda lagen är med i fighten om att ta en kvalplats till nästa års Champions League. Då krävs en fläckfri avslutning på ligasäsongen, samtidigt som de behöver ha lite tur med övriga resultat. Att ha chans till Champions League är dock ofta någonting som överskuggar annat. Det bottnar bland annat i ekonomiska aspekter.

1-1 i det första mötet, på Old Trafford, mellan lagen gör att ett andra möte nu väntar. Vinnaren tar sig till semifinal mot Everton – en match som spelas på Wembley. Det är med andra ord bara två matcher – båda på Wembley – som återstår mellan den här och en potentiell titel. Champions League-platsen i all ära, men det här är de båda lagens enda kvarvarande titelchans.

Intressant nog är detta också den absolut sista FA-cupmatchen någonsin på Boleyn Ground. Det är värt att notera.

Lite bekymmer i båda läger

Precis som vanligt i det här skedet av säsongen finns det lite skadebekymmer i båda läger inför matchen. Det börjar dock ljusna i Manchester United, där Wayne Rooney och Phil Jones båda gjorde comeback i U21-laget under måndagskvällen. Vissa rykten hintar till och med om att Wayne Rooney kan bli aktuell för spel redan i den här matchen.

Dessvärre lär inte Timothy Fosu-Mensah, som fick gå av planen i matchen mot Tottenham senast, komma till spel. Den naturliga ersättaren Matteo Darmian gjorde inte många glada med sitt inhopp senast och är en klar säkerhetsrisk på sin ytterbacksposition.

Hemmalagets Diafra Sakho missar dessvärre matchen. West Ham hoppas dock få fokusera offensivt i banan, där bland annat den mycket heta Andy Carroll finns. Tre mål mot Arsenal senast vittnar om den mannens stora potential när det väl vill sig för honom.

Inför matchen kan det vara klokt att komma ihåg West Hams facit mot Manchester United. Elva raka matcher utan vinst. Visst, de kommer närmare och närmare, men elva matcher talar ändå sitt tydliga språk. Den här gången tror vi dock att de har en god chans och vi räknar kallt med att de kommer hota framåt. Manchester United lär också få sina möjligheter att göra mål, speciellt med Sakho vid sidan om planen. West Ham har snittat minst två insläppta mål per match i sin tre senaste och ser aningen darriga ut bakåt.

Därför spelar vi båda lagen göra mål till 1,92 gånger pengarna hos Unibet. Vi tycker att det raka spelet på hemmalaget till 2,70 också kan vara intressant, men vi håller oss ändå borta.

 

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, onsdag 13/4
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: