Speltips, Williams – Safarova 6/6: Drömodds i damfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 5 juni 2015

Efter en lång och hård turnering är det äntligen dags för finalhelgen. I damturneringen gör Serena Williams och Lucie Safarova upp i en på förhand oväntad final.

Efter två veckor av fantastisk tennis är det nu bara en helg och fyra matcher kvar av Franska Öppna. Det är finalerna i samtliga fyra turneringar som återstår och i damsingelklassen har vi en mycket intressant final att vänta.

Den alltid suveräna världsettan Serena Williams har, efter viss möda, tagit sig till ännu en final och är naturligtvis storfavorit att vinna den också. För motståndet står uppstickaren och turneringen stora utropstecken Lucie Safarova. Tjeckiskan har spelat sitt livs tennis och är i final i både singel- och dubbelturneringen. Onekligen imponerande.

Att Serena Williams är den klart bästa tennisspelaren på damtouren behöver man knappt vara tennisintresserad för att känna till, men det finns två statistikuppgifter som är väldigt talande. Under sina karriär har Williams plockat hem hela 66 singeltitlar. Den här säsongen har hon på 26 matcher bara förlorat en enda match. Hon är med andra ord en helt fantastisk tennisspelare.

Risk att hon är chanslös i sitt livs match

Som tidigare nämnts är Lucie Safarova turneringens stora utropstecken. 28-åringen har spelat fin tennis och tagit sig hela vägen till sin första Grand Slam-final i karriären. Det är med andra ord hennes livs chans, men risken är överhängande att hon blir chanslös.

Inte nog med att Serene Williams är en närmast ostoppbar tennisspelare i sina bästa stunder, hon har också ett väldigt övertygande facit i inbördes möten mot just Safarova. På åtta matcher har Safarova inte lyckats slå Williams en enda gång och fem av matchern har dessutom slutat med 2-0 i storstilad stil.

Ja, som ni hör tror vi att framgångssagan för Lucie Safarova får ett abrupt slut i finalen. Serena Williams är helt enkelt för bra när det verkligen gäller och är väldigt svårstoppad i stora finaler. 2,00 på 2-0 till Williams hos WilliamHill är ett fint spel, men frågan är om inte Williams -4,5 till 2,25 hos ComeOn är ännu bättre? Det är ett spel som kan sitta även vid 2-1, speciellt eftersom tennismatcher på damtouren tenderar att innehålla betydligt fler breakade game än på herrtouren. Både 2,00 och 2,25 är på tok för höga odds och vi tänker därför spela båda.

Speltips:

Speltips:  Serena Williams 2-0/Serena Williams -4,5 game
Odds:  2,00/2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, lördag 6/6
TV / Stream:    eurosport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Serena Williams  1,34 comeon logo
2-0  2,00 williamhill logo
Lucie Safarova  3,50 williamhill logo
Över 21,5 game  1,86 nordicbet logo
Under 21,5 game  1,95 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: