Speltips, Winnipeg Jets – Calgary Flames 10/1: Målspel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 9 januari 2017

Det blir ett målspel från det helkanadensiska mötet mellan Winnipeg Jets och Calgary Flames i NHL, en match som spelas natten till tisdag svensk tid.

Ett möte i mittenregionen av den totala NHL-tabellen väntar natten till tisdag svensk tid. Det blir ett helkanadensiskt möte, där Winnipeg Jets får besök av Calgary Flames.

Det här är två lag som ligger inom fem poängs avstånd i den väldigt jämna tabellen, men det är ändå Calgary Flames som har känts något hetare. Det är också därför de trots allt har fem poäng till godo på sina landsmän.

Efter ett par risiga säsonger finns det tydliga glimtar i spelet hos Calgary Flames. I skrivande stund hittar vi laget på plats nummer 14 i tabellen och fortsätter det så här kan det mycket väl bli tal om slutspel senare i vår. Med tanke på att tabellen är snuskigt jämn gäller det dock att bibehålla en hög nivå på pongskörden.

Två lag med gasen i botten

Vad som är signifikativt för båda de här lagen är det faktum att styrkan helt klart ligger i den offensiva delen av spelet. Där sprutar lagen in mål. Winnipeg Jets har 116 mål på sina 42 inledande matcher, medan Calgary Flames har gjort 114. Båda lagen har dessutom släppt in fler mål än vad de har gjort, varpå vi kan vänta oss öppna spjäll här.

Ojämnheten i lagens resultat är för övrigt slående, där det blandas högt med lågt i en salig blandning. Det är någonting vi ofta återkommer till i våra speltips från NHL, vilket troligen betyder att det bottnar i den oerhört jämna ligan. Alla lag kan slå alla.

Ladislav Smid missar resten av säsongen med sin nackskada, medan Troy Brouwer har problem med handen och är osäker till spel. I hemmalaget är Tyler Myers och Marko Dano inte tillgängliga, medan Patrik Laine fortfarande repar sig efter sin hjärnskakning. Besked om hans medverkan lämnas närmare matchstart.

Med tanke på att båda lagen har sina styrkor i offensiven och sina tydliga brister i defensiven tror vi på mål här. Över 5 mål (ordinarie tid, asian handicap) spelas till 1,71 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor). Vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (ordinarie tid, asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, tisdag 10/1
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: