Betting statistik, jämför lagen H2H

Här kan ni jämföra olika lag mot varandra och se både inbördes möten, tidigare matcher och över-/understatistik.

Välj land, liga och lag ni vill jämföra mot varandra. Tyvärr finns bara fotboll tillgängligt än, vi jobbar på att lyfta in fler sporter.

 

 

 

Om H2H-verktyget

 

Grunden i att lyckas med att vinna på spel är att kunna analysera matcherna och identifiera spelvärde. Därför har vi på Spelbloggare.se tagit fram ett verktyg där man på ett tidseffektivt och enkelt sätt kan ta fram relevant statistik från just den match som är av intresse.

Allt handlar såklart inte om betting statistik som kan avläsas på papper, men det är ett perfekt komplement till ens spontana tankar om matchen och de medverkande parterna i den, genom att jämföra dem head to head bredvid varandra och således få en översiktlig överblick. Hur är det med formen, inbördes mötena och tabellen för exempel?

Ni kan jämföra lag från en mängd länder, ligor och cuper – allt från andorranska Division 1 till engelska Premier League. Det är bara att bläddra bland alternativen och lyfta fram statistik från de lag som är av intresse.

Högst upp i verktyget väljs landet som lagen kommer från, vilken serie, cup eller turnering de medverkar i och till sist vilken säsong – alla från spelåret 1999/2000 finns att tillgå. Under detta bläddrar man fram lagen i fråga, två stycken till antalet för att kunna jämföra dem rättvist head to head.

Inbördes möten

Det är ett erkänt faktum; vissa lag har enklare mot andra och vice versa. Det handla om så någonting så enkelt som underlaget på respektive hemmaplan, konst-, hybris eller naturgräs, eller vilka att en del lag inte förmår att hantera vissa typer av spelstilar. Eller varför inte ren historia?

När man jämför lagen och deras inbördes möten kan man bläddra tillbaka upp till säsongen 1999/2000, oavsett om de mött varandra i seriespel, cupmatcher eller vänskapsmatcher. Ovanför varenda match står det exakt i vilket sammanhang de ställdes mot varandra och vid vilket datum.

Uppmaningen från vår sida lyder, vid jakt på spel; varken överskatta eller underskatta den här faktorn, inbördes mötena.

Senaste matcher

Under fliken med de senaste matcherna kan ni på nolltid bläddra tillbaka flera år i tiden – varenda match inräknad, vänskapsmatcher inkluderade. Där får man en överblick på hur formen ser ut, men kan också läsa av olika mönster; reaktioner på diverse tecken, vinster eller förluster. Trender, helt enkelt.

Vad som kanske inte är relevant för spelandet, men kan vara av intresse är att det kan bläddras tillbaka i matcher från innan millenniumskiftet.

Hemmalagets senaste matcher kommer upp högst upp, bortalagets dito nedan i denna H2H.

Form

Formfliken är ett överblickande komplement till senaste matcher-fliken, där man enkelt får koll på hur det ser ut för respektive medverkande.

Med enkelhet ser man resultaten i de tre eller sex senaste matcherna – det är bara att ändra i underfliken – samt antalet mål framåt respektive bakåt i dessa och under det den samlade poängskörden. Lagens statistik visas upp bredvid varandra, vilket underlättar vid en snabb jämförelse.

Om man vill ha lite mer detaljerad statistik, kan man se samma statistik i de senaste hemma- och bortamatcherna, vilket till och med kan vara mer relevant än formen över det hela, med båda delarna inräknade.

Tabell

Här hittar man detaljerad statistik från alla serier, skalbar sådan.

Först syns antalet vinster, oavgjorda och förluster för lagen, under det antalet mål framåt respektive bakåt och sist det exakta antalet poäng. Lagens statistik hittas bredvid varandra och den relevanta statistiken syns i block, med specifika siffror i dem.

Är du ute att jämföra lagen eller titta närmare på ena noggrannare? Då kan man skala av i statistiken på hemmaplan respektive bortaplan samt i första och andra halvlek. Därför är det lätt att hitta det man är ute efter.

Över/Under

Den näst sista fliken är de medverkandes målstatistik och den är speciellt inriktad på just de som är ute efter att tippa.

För kan man bläddra mellan mållinorna – 0,5, 1,5, 2,5, 3,5 och 4,5 – för att se antalet matcher som passerat linan i fråga respektive gått under den. De samlade antalet matcher står ovanför.

Även här kan statistiken specificeras med hemma- och bortaplan eller båda tillsammans. Ur spelsynpunkt är detta extremt relevant eftersom lag tenderar att spela helt annorlunda beroende på var matcherna spelas. Full fart framåt på hemmaplan, försvarsmuren upp på resande fot eller mer balanserat?

Handikapp

Den sista fliken, handikapp, är också ytterst relevant betting statistik. Där får man en överblick om hur laget står och stått sig med konkurrenterna i den efterfrågade divisionen eller cupen; huruvida de ofta vinner stort eller ej. Om de undviker att förlora stort eller ej, etcetera.

Här delas statistiken helt och hållet in i hemma- och bortaplan, varpå man plockar ut det handikapp som önskas – 2-0, 1-0, 0-1 eller 0-2.

Exemplet är som sådant att om man använder exempelvis handikappet 0-2 på hemmaplan för ett lag, så ser man hur många av matcherna som skulle ha vunnits, förlorats eller slutat oavgjord om matchen inleddes med underläge 0-2.

Det omvända exemplet, alltså 2-0, betyder att man får redovisat hur många av matcherna som skulle vunnits, blivit oavgjorda respektive förlorats vid en 2-0-ledning från start.

Detta är till för att använda när man är ute efter ett handikappspel, europeiskt eller asiatiskt.

Statistik kan, liksom all annan i verktyget, hämtas från säsongen 1999/2000 och framåt.

Jämför head to head – varför?

Att använda statistik på ett smart sätt är en av grunderna i att lyckas i sportbetting och vi har förstått nyttan i att kunna ta fram just den viktigaste statistiken på ett enkelt och tidseffektivt sätt – för att ni, våra läsare, ska ha de bästa förutsättningarna för att vinna på spel.

Tillsammans slår vi spelbolagen!

Skrivet av: