Speltips Ashleigh Barty – Angelique Kerber 8/7: Semi

Simon Pålsson Publicerat: 8 juli 2021

Semifinal i Wimbledon på damsidan är vad som inleder torsdagen spel på gräset i London. Ashleigh Barty spelar mot Angelique Kerber.

Ashleigh Barty - Angelique Kerber

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog har det varit en underhållande och sevärd turnering på damsidan det här året, med ett par favoriter som verkligen har hållit för trycket, men ett par nya namn som av olika anledningar fallit bort under turneringens gång.

För den som helst ser de allra största göra upp på herrsidan har det också varit ett bra år att faktiskt kunna lägga mer tid på damtennisen, eftersom det inte varit fullt så stjärnspäckat som vanligt på Wimbledons herrsida.

För egen del har det spelats tillräckligt underhållande tennis på damsidan där det nu finns ett par spelare som verkligen får anses vara specialister när det kommer till just grästennis.

Ashleigh Barty är en sådan. Trots att hon inte spelade en enda grästurnering inför den här turneringen har hon nu gått in med fem raka vinster och många på ett imponerande sätt.

Genom åren har Ashleigh Barty vunnit närmare 80% av sina gräsmatcher och då räknar vi med några av hennes första år på touren.

Världsettan är favorit

Om vi frågar spelbolagen är det Ashleigh Barty, som just nu är rankad som nummer ett i hela världen på damsidan, som gäller som favorit. Det är många som tror att 25-åringen kommer att dominera touren i många år till.

Det som är intressant med Ashleigh Barty är att hon framförallt är en bollbegåvning. Inte mer än 166 centimeter, men ändå så pass dominant i många matcher. Det har att göra med hennes fantastiska sätt att hantera bollen. Det är också den absolut viktigaste egenskapen när man spelar grästennis, som ni säkert känner till.

Angelique Kerber då? Jo, också det en spelare med fantastiska meriter genom åren. För fem år sedan var det Angelique Kerber som ledde världsrankingen och med över 30 miljoner dollar i vinstpengar genom åren har hon varit en stadig spelare på WTA-touren länge. Totalt har Angelique Kerber vunnit 13 titlar i karriären. 2018 vann hon dessutom Wimbledon. Det är en av totalt tre Grand Slam-titlar som Angelique Kerber har genom åren.

Här har jag svårt att se hur hon någon av spelarna ska kunna dominera matchen fullkomligt. Det är helt enkelt två för jämna spelare. Det brukar också bli jämnt mellan de båda.

Ashleigh Barty över 12.5 game spelas till 1.85 gånger insatsen hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips:

Ashleigh Barty över 12.5 game

Odds: 1.85
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 14.30, torsdag 8 juli 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: