Speltips Ashleigh Barty – Karolina Pliskova 10/7: Final i Wimbledon

Simon Pålsson Publicerat: 10 juli 2021

Damfinal i Wimbledon 2021 väntar när världsettan Ashleigh Barty spelar mot Karolina Pliskova lördagen den 10 juli 2021.

Ashleigh Barty - Karolina Pliskova

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Precis som vi anade inför semifinalerna var Karolina Pliskova aningen underskattad inför sin match och mycket riktigt skulle hon också komma att vända 1-0-underläge i set till vinst med 2-1 mot Aryna Sabalenka.

Det var faktiskt en rekordmatch i den bemärkelsen att det aldrig någonsin har varit så pass många serveess mellan två damspelare i en Grand Slam-turnering. Det bara smackades in ess efter ess och Karolina Pliskova hade en väldigt fin dag på jobbet i just det avseendet.

Det behöver hon förmodligen ha med sig inför mötet med Ashleigh Barty, som är världsetta och favorit inför Wimbledon. Hon har levt upp till förväntningarna och har nu äntligen chansen att vinna det som enligt många är världens bästa och viktigaste tennisturnering. Att den är väldigt anrik råder det ingen tvekan om.

Ashleigh Barty vann sin semifinal mot den forna storspelaren Angelique Kerber, som man kan argumentera har sina bästa dagar bakom sig. Då slutade matchen 6-3, 7-6 efter två tighta och bra set. Då tappade Ashleigh Barty faktiskt bara sin serve en enda gång i matchen och var sett över hela tillställningen den bästa spelaren.

Med en vinstprocent på 88% efter sina förstaservar blev det dock tydligt att Ashleigh Barty är i stort behov av att serva bra – för andraservarnas 45% imponerar inte. Eftersom hon är ganska kortvuxen – bara 166 centimeter – är servandet sällan någonting hon kan lita på.

24 TIMMAR PÅ DIG – DUBBLA UPP ELLER FÅ PENGARNA TILLBAKA! Sveriges roligaste bonus från Lucky Sports ger dig ett dygn att dubbla din insättning. Annars får du pengarna tillbaka. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ashleigh Barty är spelbolagens favorit

Om vi frågar spelbolagen är Ashleigh Barty storfavorit inför matchen och det är kanske världsrankingen som verkligen talar för henne. Självklart är det också imponerande att Ashleigh Barty på sin väg fram till finalen bara har tappat ett set. Det var i premiärmatchen mot Magda Linette.

Karolina Pliskova har i för sig imponerat ungefär lika mycket och hade gått rent inför semifinalen mot Aryna Sabalenka. Då var hon också stor underdog – men kunde till slut vinna tack vare fantastiskt spel i slutskedet av matchen.

14 serveess i matchen från Karolina Pliskova imponerade och det jag reagerar på annars är att hon hade hela 69% vunna bollar i sin andraserve. Det är betydligt bättre än Ashleigh Barty och kan mycket väl bli en faktor här.

Allt kommer egentligen ner till hur många gånger Ashleigh Barty kan breaka Karolina Pliskova – och jag personligen tror inte att det blir så enkelt som spelbolagen tror.

Karolina Pliskova över 11.5 game spelas till fina 1.89 gånger insatsen hos Lucky Sports. I mina ögon är detta ett helt fantastiskt odds. Det sitter även om hon vinner med 2-0, men kommer också att kunna sitta även om hon förlorar med 2-0 i set (båda seten till tiebreak). För en så stark servare är det ett vansinnigt tilltalande odds.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Karolina Pliskova över 11,5 game
Odds: 1.89
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00, lördag 10 juli 2021
TV:  kanalfem logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: