Speltips Diego Schwartzman – Aslan Karatsev 5/5: ATP Madrid

Simon Pålsson Publicerat: 5 maj 2021

ATP Madrid är som vanligt en stjärnspäckad turnering. Nu möts Diego Schwartzman och Arlan Karatsev i den andra omgången.

Diego Schwartzman - Aslan Karatsev

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Först i den andra omgången är det nu dags för argentinaren Diego Schwartzman, världens bästa tennisspelare per centimeter, att kliva in i handlingarna i ATP Madrid. Det här är en av grusturneringarna som lockar allra mest intresse eftersom det fungerar som en aptitretare inför vad som komma skall.

ATP Madrid har en stark förmåga att locka till sig tunga namn och det gör också att turneringens anseende är väldigt högt.

Det visar inte minst årets startfält och efter den första omgången kan vi konstatera att kvalitén på tennisen som spelas är minst sagt hög. Men nu kliver också ett par tunga namn in i handlingarna och spetsar till det ytterligare.

Diego Schwartzman spelar sin första match i turneringen mot den svårspelade ryssen Aslan Karatsev, som faktiskt vann mot Diego Schwartzman så sent som i februari månad, då i Australian Open, med klara 3-0 i set.

Det var en turnering som Aslan Karatsev skrällde ordentligt i och tog sig hela vägen fram till semifinal i. Där föll han dock mot Novak Djokovic.

Diego Schwartzman får det tufft

Som om det inte vore nog med det har Aslan Karatsev bibehållit sin form efter det och bland annat varit i två finaler på ATP-touren, där han vann finalen i Dubai mot Harrys Lloyd, men där han förlorade finalen i Belgrad mot Matteo Berrettini.

Dessutom vann ryssen mot Ugo Humbert i den första omgången här i ATP Madrid, vilket bevisar att Diego Schwartzman nu står inför en tuff utmaning.

Diego Schwartzman har inte spelat match på två veckor, efter att han åkte ut mot Pablo Carreno Busta i ATP Barcelona. Känslan är att Diego Schwartzman har en bit kvar till toppformen, men att det är grus som är hans favoritunderlag vet vi sedan tidigare. Det gör att Diego Schwartzman nu har en bättre chans än i Australien att faktiskt leva upp till sin ranking och slå Aslan Karatsev.

Aslan Karatsev vinner spelas till 1,71 gånger såsen hos CampoBet. Formen fäller avgörandet här, även om Diego Schwartzman mycket väl kan streta emot bättre. Bara det faktum att argentinaren är underdog här säger en hel del.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Aslan Karatsev vinner
Odds: 1,71
Bolag: CampoBet
Spelstopp: Tidigast 11:00, onsdag 5 maj 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: