Speltips Felix Aliassime-Auger – Mikael Ymer 1/7: Wimbledon

Simon Pålsson Publicerat: 1 juli 2021

Tennisvärldens vackraste turnering fortsätter på torsdagen när Felix Aliassime-Auger och Mikael Ymer gör upp i den andra omgången.

Felix Aliassime-Auger - Mikael Ymer

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som han fick kämpa för att ta sig hela vägen till den här andra omgången. Mikael Ymer var den bättre spelaren rakt igenom hela matchen mot Jo-Wilfried Tsonga, men på något sätt kunde den åldrande fransosen ändå ta sig upp till 2-1-ledning i set och vara nära att bogsera hem matchen med sina hårda slag men begränsade rörlighet.

Det var en matchbild som borde passa Mikael Ymer, men som ändå vållade problem i takt med att serven tappade lite i kraft i perioder.

På det hela taget är jag dock övertygad om att en ny vinst mot en klassisk spelare (bara häromsistens vann Mikael Ymer till exempel mot Gael Monfils) kommer att stärka svenskens självförtroende ytterligare.

I de bästa sekvenserna av matchen tycker jag att Mikael Ymer också visade att han har tagit kliv i sin utveckling, med en extremt bra längd på sina slag och en vilja att utmana lite mer. Den starka defensiven har han alltid med sig och den fungerar väldigt väl på gräs.

Nu ställs Mikael Ymer dock mot ett betydligt svårare motstånd i form av Felix Aliassime-Auger, som har öppnat grässäsongen urstarkt. I sin förstao mgång i turneringen vann Felix Aliassime-Auger helt planenligt med 3-0 mot brassen Thiago Monteiro. Men det är en motståndare som jag är säker på att även Mikael Ymer hade slagit enkelt.

ANTAR DU UTMANINGEN? Lucky Sports har en rolig och utmanande bonus för nya kunder. Gör en insättning – och har du inte dubblat pengarna inom 24 timmar får du dina pengar tillbaka. Läs mer och registrera dig här!

  ´ dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mikael Ymer stretar emot

Allt handlar om skalle inför matchen mot Felix Aliassime-Auger. Med en femsetare i benen från 24 timmar tidigare kan fysiken också bli en faktor, men där oroar jag mig sällan när det kommer till Mikael Ymer på tennisbanan.

Däremot vet vi alla att han har ett pannben som inte går att lita på i alla lägen och det var väl egentligen det som ställde till det i perioder mot Jo-Wilfried Tsonga. Där han helt enkelt kände att han inte fick full utdelning på sitt spelövertag.

Men mot Felix Aliassime-Auger har han inte råd att göra samma sak. Däremot tror jag att det passar honom att vara lite mer underdog och verkligen streta emot. Att ta ett set här är verkligen inte omöjligt, men framförallt tror jag att Mikael Ymer tar åtminstone ett set till att bli väldigt långt. Tiebreak är inte omöjligt meda ndra ord.

Mikael Ymer över 13,5 game i matchen spelas till 1,87 gånger såsen hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos LUCKY SPORTS – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mikael Ymer över 13,5 game
Odds: 1.87
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: Tidigast 16:30, torsdag 1 juli 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: