Speltips inför Alexander Zverev – Dominic Thiem 31/1: Semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 30 januari 2020

Alexander Zverev är framme vid semifinal i Australian Open. Där väntar ingen mindre än formstarke Dominic Thiem.

Annons:

Efter ett par riktigt intensiva veckor är det nu dags för den andra semifinalen i Australian Open. Vinnaren här kommer att gå till en efterlängtad final i Grand Slam-sammanhang och känslan är att såväl Alexander Zverev som Dominic Thiem nu har sin bästa chans någonsin att faktiskt kunna gå hela vägen.

Det är oundvikligen så att det kommer att ske ett maktskifte inom världstennisen vad det lider. Så här långt har det varit en tremannashow med Roger Federer, Novak Djokovic och Rafael Nadal. Men det där är på väg att luckras upp och inte minst med tanke på att ett par av spelarna, då främst Roger Federer, har kommit till åren börjar det bli som upplagt för nästa generation.

Ett bevis på att ett skifte är på väg att ske fick vi se redan i kvartsfinalen. Då kunde en formtoppad och extremt välspelande Dominic Thiem till slut vinna mot Rafael Nadal med 3-1 i set, efter att ha vunnit samtliga sina tre set efter tiebreak. Det tyder på en mental styrka och en icke-befintlig rädsla i de avgörande momenten. Det är precis vad som behövs för att kunna ta nästa steg.

I semifinalen väntar nu möte med Alexander Zverev, som spås bli nästa stora namn inom tennisen. Men om det är någonting som vi förknippar med Alexander Zverev är det att han verkligen inte steppar upp när det gäller som mest. Snarare tvärtom.

Annons:

Dominic Thiem är bättre

Alexander Zverev är för många guldgossen inom världstennisen och med tanke på att han bara är 22 år gammal finns det alla möjligheter för honom att fortsätta ta stora steg i sin utveckling. Det är knappast här och nu som tysken behöver vara som allra bäst. Hans tider kommer att komma.

Men att redan som 22-åring vara rankad som nummer sju i världen är ingenting annat än mäkta imponerande av Alexander Zverev. Så här långt i Australian Open har tysken också imponerat starkt och tagit sig på ett bekvämt sätt vidare i turneringen. Fram till kvartsfinalen mot Stan Wawrinka hade Alexander Zverev dock inte stött på något vidare motstånd, och har snarare gjort precis vad man kan begära av honom hittills.

Riktigt så kan man inte uttrycka sig om Dominic Thiem, som alltså slog ut Rafael Nadal i sin kvartsfinal. Det var inte bara vinsten och själva avancemanget i sig, utan prestationerna tyder också på att österrikaren har någonting stort på gång. Här har vi svårt att se hur han inte ska kunna följa upp det med en ny skalp.

Dominic Thiem att vinna spelas till 1,53 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Dominic Thiem vinner
Odds:  1,53
Bolag:  Casumo
Spelstopp: 09:30, fredag 31/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 
Annons:


Annons: