Speltips inför Alison Riske – Serena Williams 9/7: Klar favorit i kvartsfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 8 juli 2019

Serena Williams är klar favorit inför kvartsfinalen i Wimbledon, som spelas tisdagen den 9 juli 2019. Alison Riske står på andra sidan nätet.

Annons:
Efter en stark inledande vecka i Wimbledon är det nu dags för det skarpa läget i damernas singelturnering på gräset i London. Det är nu det drar ihop sig på allvar när kvartsfinalerna smyger igång på tisdagen och en av favoriterna, Serena Williams, finns såklart fortsatt med i racet om att vinna hela rasket.

Faktum är att den rutinerade legendaren också fått sig en riktigt trevlig lott i kvartsfinalen. För motståndet står ingen mindre än Alison Riske, en spelare som på intet sätt går att jämföra med Serena Williams. Med all respekt för Alison Riske är det ändå stor klasskillnad mellan dessa spelare.

Alison Riske är dessutom från USA, precis som Serena Williams, men klasskillnaden har ändå varit tydlig. Det går som sagt inte att blunda för.

Alison Riske och Sernea Williams har dock aldrig spelat mot varandra i stora WTA-turneringen (hur märkligt är inte det?) och det beror främst på att Alison Riske inte varit uppe och nosat på den yttersta världsnivån särskilt mycket.

Serena Williams vinner enkelt

I ett rent historiskt perspektiv råder det ingen som helst tvekan om vem som är det tunga kortet av dessa båda spelare. Alison Riske är en sämre spelare rakt igenom och även fall hon bara är 29 år gammal känns det som att hennes nuvarande ranking på 55 är en sällan skådad toppnotering. Tvivlarna kring hennes förmåga har i för sig tystats lite av hennes fina spel i Wimbledon där 29-åringen via tre raka 2-1-vinster tagit sig hela vägen till kvartsfinal. Men då har hon verkligen inte stött på det svåraste motståndet än.

Serena Williams å sin sida har haft en fantastisk vecka i Wimbledon där hon river ner applåder från publiken bara hon visar sig. Inte har hon blivit mindre omtyckt av att hon numera spelar mixed-dubbel med den legendariske hemmafavoriten Andy Murray. Deras spel har övertygad otroligt och förmodligen blir duon farliga hela vägen in i mål.

Samtidigt har amerikanskan lyckats bibehålla fokus i singelturneringen med fyra raka komfortabla vinster. Då har Serena Williams ändå stött på spelare som i våra ögon är klart bättre än vad som nu väntar i kvartsfinalen. Därför kan vi inte tänka oss någonting annat än en vinst här.

Serena Williams -1,5 spelas till 1,73 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Serena Williams -1,5 set
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 12:00, tisdag 9/7
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo