Speltips inför Casper Ruud – Roger Federer 31/5: Tufft för norrmannen

Simon Pålsson Publicerat: 30 maj 2019

Roger Federer är väldigt tydlig favorit enligt spelbolagen när norrmannen Casper Ruud står för motståndet i Roland Garros tredje omgång fredagen den 31 maj.

Annons:

För svensk del tog årets andra Grand Slam-turnering slut redan i den andra omgången på herrsidan. Det var åtminstone ett framsteg sett till hur det har sett ut de senaste åren när Mikael Ymer alltså tog sig till den andra omgången i Franska Öppna. Att talangen åkte ut med klara 3-0 mot Alexander Zverev, rankad femma i världen, får ändå ses som mer än godkänt. Inte minst då han tog det sista setet hela vägen till ett tiebreak efter att bland annat ha brutit tyskens serve.

Om det blåser en positiv bris inom svensk herrtennis blåser det ordentliga vindar av positivitet inom norsk tennis. Visst känns det aningen jobbigt att norrmännen nu ska blåsa förbi oss även på tennisbanan och inte bara i skidspåret?

Casper Ruud, född 1998, är trots sin ringa ålder redan en spelare som har fått fäste på topp 100 på världsrankingen. Just nu är han på placering nummer 63 och det är också den bästa notering han har haft. Den kom efter en stark turnering i både Italian Open och Madrid Open. Räkna med att norrmannen klättrar ytterligare ett par placeringar efter att nu tagit sig till den tredje omgången i Roland Garros.

Här tar det ordentligt stopp

Casper Ruud må vara en spelare som under 2019 visat sig mäktig nog att spela mot spelare som Richard Gasquet och Gael Monfils med vinst som utgång. Det är ett tecken på att 20-åringen redan nu är mogen större uppgifter och högre ranking, men att han skulle kunna mäta sig med en spelare som Roger Federer känns osannolikt.

Nu må det vara perfekt läge att möta schweizaren. Han ådrog sig en skada i senaste turneringen innan Franska Öppna och det rådde länge osäkerhet kring huruvida han skulle spela turneringen eller inte. I inledningen av Franska Öppna har det dock sett bra ut rent spelmässigt, men också fysiskt. Såvitt vi kan bedöma utifrån det man ser i tv-soffan.

Roger Federer och övriga få spelare på den absoluta världstoppen – egentligen räknar vi bara in Novak Djokovic och Rafael Nadal där fortfarande – har en förmåga att stänga ner sina motståndare på ett makalöst sätt. Detta är då dessa spelare aldrig någonsin slarvar i sin egen defensiv och ser till att hitta motståndarens svagheter genom att också neutralisera styrkorna. Roger Federers otroliga returspel är ett sådant exempel.

Därför tror vi att äventyret tar slut här för Casper Ruud. Hårt, men abrupt. Riktigt på den här nivån är han inte än, såvida inte Roger Federer behöver brottas med en skada.

Roger Federer 3-0 spelas till 2,00 gånger insatsen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Roger Federer 3-0
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  Tidigast 12:15, fredag 31/5
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo