Speltips inför Daniil Medvedev – Grigor Dimitrov 5/9: Drömchans i US Open

Simon Pålsson Publicerat: 5 september 2019

Det blir ett rakt speltips inför semifinalen i US Open mellan Daniil Medvedev och Grigor Dimitrov torsdagen den 5 september 2019.

Annons:

Men vad är det egentligen som händer i New York i början på september månad?

Vad är det som sker? Vad är det vi får bevittna?

Det går inte att klaga på underhållningen som dukas upp framför våra ögon i US Open. Nu är vi äntligen framme vid den riktigt kittlande, helt avgörande fasen med semifinaler. På vägen hit har vi fått se flera stora elefanter falla och inte ta sig så långt som man hade hoppats på.

Det var meningen att den här semifinalen skulle spelas mellan Roger Federer och Novak Djokovic – allting var liksom upplagt för att så skulle bli fallet – men nu kan vi konstatera att det blir inte ett möte mellan tennishistoriens kanske två bästa spelare någonsin. Detta då båda är utslagna.

Roger Federer åkte ut i kvartsfinalen efter fem tuffa set mot en för dagen glödhet Grigor Dimitrov. 78 i världen är en synnerligen missvisande ranking för bulgaren, som nu är kvitt sin bristande motivation och sina skador. Åtminstone vad det verkar. Vi måste erkänna att han lurade oss.

Novak Djokovic åkte ut mot Stan Wawrinka, visserligen efter att ha slängt in handduken själv i underläge 2-0 i set. I nästa omgång åkte schweizaren sedan ut mot turneringens stora man, ryssen Daniil Medvedev. Vad är det som händer egentligen?

Enorma förväntningar på semifinalen

För allt i världen rekommenderas nu att skruva in kanalen för att se den sena kvällsmatchen mellan Daniil Medvedev och Grigor Dimitrov i US Open på torsdagen. Att dessa båda spelare har tagit sig till semifinal och får möta varandra är väldigt otroligt, inte minst sett till lottningen på förhand.

Men Daniil Medvedev har spelat fantastisk tennis och har passerat varje motståndare på vägen. Från början var han utbuad, häcklad och hånad av den kontroversiella publiken i New York. Det passade bevisligen Daniil Medvedev väldigt bra. Under veckan har han blivit viral för sina kaxiga intervjuer efter sina vinstermatcher, där han adresserat publiken direkt.

Nu ser det ut som att Daniil Medvedev vunnit över publiken och i senaste matchen fick han rent av stående ovationer. Det är tydligt att det går att kanalisera energi även från den typen av stöd från läktarhåll.

Vår känsla är att Daniil Medvedev prickat toppformen och även fall Grigor Dimitrov slog ut Roger Federer tycker vi inte att han sett lika bra ut på ett konsekvent plan. Dessutom lär det ha varit en urladdning såväl fysiskt som mentalt att slå ut Roger Federer.

Daniil Medvedev vinner spelas till 1,60 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Daniil Medvedev vinner
Odds: 1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: Tidigast 22:00, torsdag 5/9
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo