Speltips inför Diego Sebastian Schwartzman – Rafael Nadal 4/9: Kvartsfinal i US Open

Simon Pålsson Publicerat: 4 september 2019

Det är dags för ett handikappspel inför onsdagens kvartsfinal i US Open mellan Diego Sebastian Schwartzman och Rafael Nadal, som spelas den 4 september 2019.

Annons:

Det är inget fel på underhållningen i pågående US Open, där en häcklande publik, skrällar och ett par storfavoriter som håller sina game i match efter match varit kännetecknande för turneringen. Nu är vi framme vid kvartsfinalerna och det känns väldigt kittlande på förhand. I det här speltipset fokuserar vi på mötet mellan argentinaren Diego Sebastian Schwartzman och Rafael Nadal.

Eftersom spanjoren Rafael Nadal klev in i US Open som andraseedad, strax bakom ettan Novak Djokovic som alltså är regerande mästare, har han nu ett guldläge att ta sig hela vägen till en final. Med en sådan seedning slipper han att möta såväl Roger Federer som Novak Djokovic på vägen fram till finalen. Det är först i finalen som någon av spelarna kan vänta.

Men just den här gången är det ännu bättre. Nu har nämligen serben Novak Djokovic åkt ut, varpå han inte ens kan möta honom i en final. Stan Wawrinka blev för svår i åttondelsfinalen – visserligen på grund av en skada – varpå det nu kan vänta ett helschweiziskt möte i den andra semifinalen.

Hur som helst siktar Rafael Nadal såklart på att avsluta året och säsongen med en sista seger i Grand Slam. Det vore ett bra sätt att befästa positionen som den bästa tennisspelaren 2019. Åtminstone sett i våra ögon.

Underskatta inte Schwartzman

Diego Sebastian Schwartzman är just nu rankad 21 i världen och har i sina bästa stunder varit en spelare som kunnat störa i stort sett alla på touren. Trots sin ganska ringa längd – det är ingen John Isner direkt – är Diego Sebastian Schwartzman en spelare som verkligen är svår att möta. Det beror mycket på hans fina defensiv, förmågan att springa som en galning och hela tiden få över bollen. Med det sagt har steget upp till de allra bästa alltid varit stort. Diego Sebastian Schwartzman har sju raka förluster mot Rafael Nadal, bara för att nämna ett exempel.

Under inledningen på US Open har Diego Sebastian Schwartzman tagit fyra raka vinster och imponerat stort, bland annat i mötet med Tennys Sandgren (stor amerikansk talang som hade stödet från publiken) och nu senast mot Alexander Zverev. Där visade Diego Sebastian Schwartzman att han fortfarande har en helt annan säkerhet än vad en sån supertalang som Alexander Zverev har.

Rafael Nadal tappade sitt första set senast mot Marin Cilic och kommer nu relativt utvilad till kvartsfinalen. Här får han möte en spelare som verkligen är vass på hardcourt och som kan bli jobbig att köra över. Många långa bolldueller väntas.

Diego Sebastian Schwartzman +8,5 game spelas till 1,65 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Diego Sebastian Schwartzman +8,5 game
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp:  Tidigast 18:00, onsdag 4/9
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo