Speltips inför Dominic Thiem – Karen Khachanov 5/6: Tuff kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 4 juni 2019

Karen Khachanov har skrälläge mot Dominic Thiem i kvartsfinalen av Roland Garros onsdagen den 5 juni 2019. Det är vår övertygelse i speltipset.

Annons:

Det är verkligen nya tider i världstennisen och på senare år har vi fått vänja oss vid att det är lite nya namn som tar plats långt in i Grand Slam-turneringarna. Efter att sporten dominerats fullkomligt av ett par, helt magiska spelare under många säsonger är det å andra sidan ganska skönt att få lite omväxling.

Det som är talande för världstennisen i dag är det faktum att flera unga spelare tagit enorma kliv snabbt. Nu är steget från juniortennisen till ATP-tennis inte fullt så stort som tidigare. Detta troligen också beroende på att träningsmöjligheter och kunskap kring utveckling är ännu bättre nu för tiden.

Men det är en helt annan diskussion. Två spelare som visat framfötterna på senare år och som redan etablerat sig i världstoppen är Dominic Thiem (född 1993) och ryssen Karen Khachanov (född 1996). Dominic Thiem har med några fler år på touren lite mer erfarenhet och är också rankad fyra i världen redan, men väntar fortfarande på det där sista, slutgiltiga steget.

I sina bästa stunder kan österrikaren slå precis vem som helst, men fortsatt har han svårt att slå de allra bästa och inte minst spela bra under två veckors intensiv tennis (som Grand Slam-turneringar alltså ser ut). Den fysiska aspekten inom tennisen glöms lätt bort och det är bland annat där som spelare som Roger Federer och Novak Djokovic, som vunnit alla Grand Slams under sina karriärer, är så otroligt bra. Återhämtning är a och o.

En väldigt jämn match

Om vi ser till prestationerna under inledningen på Roland Garros har såväl Dominic Thiem som Karen Khachanov imponerat. Dominic Thiem har sluppit riktigt tunga namn och har egentligen gjort vad som krävts av honom. Som flera gånger förr har österrikaren haft svårt att prestera i match efter match ,med tappade set mot Tommy Paul, Alexander Bublik och Pablo Cuevas. Säga vad man vill, men det hade kunnat undvikas. Att gå rent mot Gael Monfils i åttondelsfinalen bådar dock gott. Har 25-åringen växlat upp nu?

Karen Khachanov har slagit ut Cedric-Marcel Stebe, Gregoire Barrere och Martin Klizan. Detta innan han på måndagskvällen också passerade Juan Martin Del Potro med 3-1. Det var en stark vinst för ryssen som var underdog på förhand, men vinsten var också ganska logisk med tanke på att Karen Khachanov är klart rörligare än argentinaren. Det visade sig vara den avgörande faktorn.

Det ska sägas att Karen Khachanov har tre (!) raka vinster mot Dominic Thiem. Det har alltså inte blivit någon vinst för österrikaren mot Karen Khachanov under karriären. Det psykologiska övertaget för ryssen ska inte underskattas, men vi tror hur som helst på en väldigt jämn match. Det känns direkt osannolikt att någon av spelarna tar det här i raka set.

Över 3,5 set spelas till 1,73 gånger insatsen hos Unibet.

Den som vill vara riktigt busig och som vill ha en tv-peng i soffan kan fundera på 4,05 gånger insatsen på ryssen. Det är svindlande högt med tanke på att han alltså har tre raka vinster mot Dominic Thiem och dessutom har sett starkt ut under inledningen på turneringen. Vi fokuserar däremot på överspelet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 3,5 set
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 14:00, onsdag 5/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo