Speltips inför Dustin Brown – Mikael Ymer 26/6: Mardrömslottning i kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 24 juni 2019

Kvalspelet till Wimbledon fortsätter när Dustin Brown väntar i den andra kvalomgången för Mikael Ymer onsdagen den 26 juni.

Annons:

Nästa vecka är det så äntligen dags för det som enligt många är höjdpunkten med hela tennissäsongen. Då spelas den allra mest anrika turneringen i världen, Wimbledon, ännu en gång. Med vitklädda spelare, välfyllda läktare, härligt underlag och ofta ett behagligt väder finns det så mycket att älska.

För svensk del, om vi nu fokuserar på herrsidan, fanns det inför kvalveckan två namn att hålla koll på. Det är bröderna Elias och Mikael Ymer. Dessvärre kan vi redan nu konstatera att Elias Ymer, den äldre brodern och den spelare som varit framme i Wimbledons huvudturnering tidigare, redan är utslagen. Nu ligger allt hopp på Mikael Ymer.

Det som talar för att Mikael Ymer ska kunna göra någonting bra av det här är att han visat fin form under sommaren, med inte bara lyckat kvalspel i Franska Öppna, utan också en seger i den första omgången av sin första Grand Slam-turnering. Därmed tog han sig till den andra omgången och fick massor rankingpoäng (och skönt klirr i kassan). Det gör att Mikael Ymer nu är på sin högsta rank någonsin. 123 i världen.

Svårast möjliga lott?

Men i den andra kvalomgången kan vi konstaterar att Mikael Ymer kommer att behöva göra en väldigt fin insats för att kunna ta sig vidare. Här väntar nämligen match mot en riktig grässpecialist i form av Dustin Brown. Den säregna tysken har en fantastisk stil när han spelar tennis, med ett konstant serve-volley och spektakulära sätt att slå till bollen.

Det som gör att Dustin Brown – som är en otrolig bollbegåvning – inte är bättre rankad eller har skördat större framgår är att han är relativt lättläst. Det är också en spelare som har svårt att prestera lika bra tennis på alla underlag. Just gräs är dock det allra bästa underlaget, som för många andra spelare som kör mycket serve-volley (Roger Federer och så vidare), vilket gör honom till en mardrömslott just här, just nu för Mikael Ymer.

Glöm inte heller att Dustin Brown har ett par helt magiska insatser bakom sig i Wimbledon. Vem minns inte när han plockade ner Rafael Nadal med 3-1 i set i en helt sinnessjuk match? Det är förmodligen det YouTube-klipp som undertecknad ser allra flest gånger årligen.

Mikael Ymer kan göra match av det här och har han ett bra motrecept går det att vinna, men känslan är att han kommer att väga för lätt mot gräsexperten.

Dustin Brown vinner spelas till 1,53 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Dustin Brown vinner
Odds:  1,53 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 12:00, onsdag 26/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo