Speltips inför Elias Ymer – Joao Sousa 18/7: Andra omgången i ATP Båstad

Simon Pålsson Publicerat: 17 juli 2019

ATP Båstad är framme vid sin andra omgång. Då ska bland annat svenskhoppet Elias Ymer spela mot den svårspelade portugisen Joao Sousa på torsdagen.

Annons:

För första gången på alldeles för länge har inledningen på ATP-turneringen i Båstad också varit väldigt positiv i ett rent svenskt perspektiv. Två spelare, bröderna Elias Ymer och Mikael Ymer, tog sig i början av veckan vidare till den andra omgången och samlade därför på sig värdefulla rankingpoäng.

Dessutom spelar bröderna tillsammans i dubbelturneringen dit man alltså fått ett wildcard. För två år sedan vann man också en svensk ATP-turnering i dubbel och bör ha relativt goda chanser att göra det igen. Detta då det rent av är ett svagt startfält som ställer upp i den tävlingen.

Hur som helst ska vi här fokusera på mötet i den andra omgången av singelturneringen i Båstad, den mellan Elias Ymer och den svårspelade portugisen Joao Sousa. Det här är en match där favoritskapet borde vara tydligt, inte minst med tanke på att Joao Sousa har varit båda mötena med Elias Ymer tidigare. Dessutom blankt.

Det man ska komma ihåg är att Joao Sousa hade stora problem i den första omgången och spelade direkt svagt mot en motståndare han ska slå alla dagar i veckan. De yttre förhållandena med dåligt väder (väldig vind) och direkt undermålig publik blev tuffa att hantera för Joao Sousa. Med det sagt tog han sig vidare med 2-0.

Elias Ymer räcker inte till

Då minns vi istället den match som Elias Ymer spelade med större värme. Där blev det vinst mot brassen Thiago Monteiro, en spelare som är rankad runt 80 i världen. Det var en ganska bra skalp för en spelare som Elias Ymer, inte minst med tanke på att han är erkänt svag på gruset.

Faktum är att Elias Ymer själv pratade om hur svårt han hade haft för att spela i Båstad genom åren i tacktalet till publiken efter tisdagens seger. Det är tydligt att han har lite att jobba med på det underlaget och att han stördes ordentligt av konstiga studsar/vindar var också tydligt.

Den typen av inställning fungerar inte mot Joao Sousa, en spelare som är klart bättre än tisdagens inledande motståndare. Elias Ymer må ha visat fina tendenser och hade inte minst en enorm mental styrka i avgörande lägen, men mot Joao Sousa krävs mer. Det känns som att han inte riktigt är där än.

Joao Sousa att vinna kan spelas till överraskande höga 1,80 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Joao Sousa vinner
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 12:30, torsdag 18/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo