Speltips inför Elina Svitolina – Simona Halep 11/7: Klar favorit i semifinalen

Simon Pålsson Publicerat: 11 juli 2019

Elina Svitolina är underdog inför semifinalen mot Simona Halep i pågående Wimbledon. Matchen spelas torsdagen den 11 juli 2019.

Annons:

Efter snart två veckor med intensiv tennis på de vackra gräsmattorna i London är det nu dags för semifinalerna i damernas singelturnering. Som bekant spelas finalen vanligtvis redan på lördagen för damerna, varpå det gäller att vara en dag tidigare i planeringen.

För att spelarna ska få vilodag inför det att finalen spelas gör man upp i semifinalerna redan på torsdagen. Precis som väntat är Simona Halep och Serena Williams, två ständigt återkommande namn, med så här långt även den här gången. Men att en sådan spelare som Elina Svitolina är aningen mer överraskande.

Eller nej, nu är vi väl egentligen lite negativa mot Elina Svitolina och den ukrainska talangens spel på gräs. 2019 har hon visat att hon verkligen är att räkna med på det här underlaget, även fall hon faktiskt åkte ut med huvudet före redan i den första omgången såväl i WTA Birmingham som WTA Eastbourne veckorna innan Wimbledon.

Väl i huvudturneringen har hon steppat upp och Elina Svitolina står på fem raka vinster. Det blev i försig en lättare vinst i andra rundan då Margarita Gasparyan slängde in handduken på grund av skada, men att ha tagit sig till semifinal tyder ändå på att formen är på plats för Elina Svitolina. Om vi får vara lite cyniska har hon däremot haft en lite mer överkomlig lottning, men det är väl snarare en fördel nu?

Orkar Elina Svitolina verkligen?

Märk väl att den ukrainska spelaren Elina Svitolina bara är 24 år gammal och fortsatt har mycket att lära. Men att hon redan är och nosar på den absoluta världseliten tyder på att hon har en talang utöver det vanliga. Elina Svitolina har varit rankad på topp 10 under stora delar av året och är bara en riktig stor titel ifrån att bli tagen på hundraprocentigt allvar i alla sammanhang.

Men i semifinalen får hon rättmätigen gälla som underdog inför mötet med den meriterade, rutinerade och på flera sätt bättre spelaren Simona Halep. Det må bara skilja en plats i rankingen och i inbördes möten är det faktiskt 4-4, men i våra ögon är Simona Halep en klart bättre spelare i dessa sammanhang. Det är också så att rumänskan gynnas av att matchen spelas på gräs.

Därför tror vi på en stabil vinst för Simona Halep.

Simona Halep vinner spelas till 1,44 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Simona Halep vinner
Odds:  1,44 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  14:00, torsdag 11/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo