Speltips inför Franska Öppna 2019: Ett supergivet vinnarspel!

Simon Pålsson Publicerat: 23 maj 2019

Rafael Nadal är enorm favorit inför Franska Öppna 2019, men i vårt speltips inför turneringen höjer vi ett par varningens fingrar.

Annons:

Det är åter dags för Franska Öppna Mästerskapen i den franska huvudstaden Paris och kanske står vi den här gången inför en av de mindre spännande turneringarna på 2000-talet? Rafael Nadal har . vid många tillfällen sedan sin första titel 2005 var enorm favorit i dessa sammanhang, men känslan är att det alltid har funnits ett par riktigt starka utmanare. 

Med det sagt har Rafael Nadal alltså vunnit Roland Garros – som turneringen egentligen heter – hela elva gånger i karriären. Totalt har spanjoren alltså 17 (!) titlar i Grand Slam-turneringar och makalösa 65% av dessa har kommit i Paris. Det är bara att lyfta på hatten för den ultimata gruskungen. 

Den här gången ser det dock mörkare ut vad gäller konkurrensen och därmed spänningen för oss tittare kring vem som ska vinna. Visst, när det saknas riktigt heta utmanare (håll i hatten, vi nämner snart Novak Djokovic) finns det såklart chans för en riktig skräll, men är inte Rafael Nadal lite för bra? 

Äntligen dags på söndag

På söndag den 26 maj inleds turneringen med de allra första matcherna i huvudturneringen (både för damer och herrar). Någonstans där vet vi också exakt vilka som kommer att ställa upp då det råder osäkerhet kring exempelvis Roger Federer just nu. Schweizaren har dragits med en del skadeproblem och kan tvingas avstå turneringen. Det faktum att oddset på att han ska vinna ligger på runt 21,00 gånger insatsen säger en hel del om hans förutsättningar just nu. 

Rafael Nadal är hur som helst spelbolagen ensidiga favorit och det går att förstå varför. Gruskungen har visat fin form på sistone – han finalslog Novak Djokovic i Italian Open så sent som förra veckan – och är dessutom helt fantastiskt bra på gruset i Paris. 2017 och 2018 blev mästarår för Rafael Nadal och att han ska vinna en tredje gång känns bara naturligt sett till hans kapacitet. 

I våra ögon är Novak Djokovic (inte lika bra på grus) den främsta utmanaren med tanke på hans ofantliga rutin. Han vann dessutom Australian Open (årets första Grand Slam) och är sugen på sin blott andra titel i Franska Öppna. Dominic Thiem, Stanislas Wawrinka och då möjligen Roger Federer kan utmana. Om det vill sig riktigt, riktigt illa för Rafael Nadal skulle Juan Martin Del Potro (vi vet att han har högstanivån) kunna ställa till det också. Men återigen är grus en lite för stor fördel för Rafael Nadal. När spelet går lite långsammare går det knappt att slå hål på honom. 

Rafael Nadal att vinna Franska Öppna är ett fullkomligt givet spel inför turneringen. 

2,10 gånger insatsen är oddset hos Bethard.

Annons:   Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Rafael Nadal blir mästare 
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard