Speltips inför Gael Monfils – Kevin Andersson 8/1: Tidig match i ATP Cup

Simon Pålsson Publicerat: 7 januari 2020

Kevin Andersson gäller som spelbolagens knappa favorit inför matchen mot Gael Monfils i ATP Cup. Det tror vi är helt rätt.

Annons:

Efter ett sällan uppskattat vinteruppehåll – åtminstone för oss som följer och älskar tennis – är det nu äntligen dags att trappa upp med ordentlig matcher igen. Det spelas bland annat ATP Cup och det spelas även ett par andra turneringar av ganska tung dignitet.

Det hela kommer såklart att handla om Australian Open senare den här månaden. Det är först då som de stora spelarna går in med full kraft, men med bra turneringar igång redan nu finns det ett par heta namn som vässar formen nu.

I ATP Cup kommer vi bland annat få se ett tungt förmiddagsmöte mellan Gael Monfils och Kevin Andersson på onsdagen. Det är en match som vanligtvis kittlar, men nu när säsongen precis har börjat känns det såklart ännu hetare.

Det här är som vanligt två spelare som finns med som kandidater till att gå långt i en Grand Slam, men som förmodligen får svårt att räcka hela vägen. Så bra är man inte att det går att rubba världseliten. Det manifesterades ganska tydligt i att båda under den här tennisveckan förlorat med 2-0 mot Novak Djokovic.

Annons:

Kevin Andersson är hetare just nu

Med det sagt kan man såklart förlora på olika sätt och det var väl egentligen där som det känns som att Kevin Andersson nu är hetare än Gael Monfils. Medan fransmannen förlorade genom att bara ta fem game i hela matchen pressade faktiskt Kevin Andersson, som kommer från Sydafrika, motståndaren Novak Djokovic till tiebreak i båda seten. Det är imponerande.

Det betyder också att han nu har fått eget spelet i egen serve på ett imponerande vis. Det känns betryggande inför fortsättningen av säsongen. Det ger också honom en bra grund att stå på inför förmodat täta matcher som den mot Gael Monfils.

Medan Gael Monfils kändes skakig i egen serve och totalt slapp i returspelet var Kevin Andersson alltså pigg med sin stenhårda serve. Dessutom har han visat fina tendenser i andra matcher, som i 2-0-vinsten mot Cristian Garin.

Senast dessa båda spelare stötte på varandra var i Wimbledon för snart två år sedan. Då vann Kevin Andersson, stark på gräs, med 3-1 efter en spännande historia. Nu tror vi på ny sydafrikansk vinst.

Kevin Andersson vinner spelas till 1,89 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Kevin Andersson vinner
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  10:00, onsdag 8/1
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 
Annons:


Annons: