Speltips inför Grigor Dimitrov – Marin Cilic 29/5: Galet överodds

Simon Pålsson Publicerat: 29 maj 2019

Det är dags för den andra omgången i Franska Öppna när Grigor Dimitrov tar sig an Marin Cilic. Kroaten är klar favorit i våra ögon.

Annons:

Då är det äntligen dags att inleda den andra omgången i årets Roland Garros och det är redan dags för ett par matcher som sticker ut lite på förhand. Som bekant har den inledande omgången i Grand Slam-turneringar en tendens att bli lite ensidig, även fall vi faktiskt fick se ett par skrällar i den första omgången.

Vad vi däremot kan konstatera är att samtliga stora namn är vidare till den andra omgången och många står inför lätta lotter även i den omgången. För Marin Cilic, en liten outsider i dessa sammanhang, blir det dock tufft läge direkt när Grigor Dimitrov väntar. Nu råkar Grigor Dimitrov vara ur form och inte alls på samma nivå som för några år sedan, men den 28-årige bulgaren har en hög potential och kan i sina bästa stunder slå stora spelare.

Däremot har det sett direkt kämpigt ut under grussäsongen och 28-åringen fortsätter att ha problem med just grus som underlag. I Genevé åkte han ut redan i den första omgången mot Federico Delbonis och samma visa var det i såväl Rom som Madrid veckorna innan. Så här långt har han inte gått längre än till tredje rundan i någon grusturnering den här säsongen. Det är ett svindlande svagt facit och knappast det man vill ha med sig till Franska Öppna.

Marin Cilic tar det på allvar

Marin Cilic har klivit in i den här turneringen som seedad, närmare bestämt nummer 11 på förhand, varpå han står inför en relativt fin väg under den första veckan av turneringen. Såvida ingenting oförutsett händer kommer han att spela mot överkomligt motstånd i en omgång till innan det blir skarpt läge på allvar. Därmed har han en guldchans att faktiskt slåss om riktigt fin placering här.

Med det sagt är Grigor Dimitrov en svår motståndare som Marin Cilic har förlorat ett av fem möten mot. Det var dock 2015 på hardcourt inomhus och ser vi till spelarnas möten har det enkom varit matcher på hardcourt. Nu är det grus som gäller – ingen av spelarna älskar egentligen grus – där Marin Cilic har ett övertag på grushataren Grigor Dimitrov.

För 1,5 år sedan var Marin Cilic rankad som trea i världen, men har nu halkat ner tio placeringar. Det är dock en spelare som hör hemma på topp tio när han spelar konsekvent under en säsong. Grigor Dimitrov har också varit trea, det var i slutet av 2017, men hade då en sanslös formtopp samtidigt som tunga spelare var ute med skador. Nu är han rankad 46. Även det lite missvisande då han i grunden är en bättre spelare än så.

Här tror vi att Marin Cilic vinner bekvämt med minst två sets marginal. Marin Cilic -1,5 set spelas till 1,91 gånger insatsen hos Betfair. Den som vill vara säkrare spelar det raka spelet till runt 1,50 och den som vill vara riktigt våghalsig kan spela 3-0 till närmare 3,50.

Annons:   Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 450 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

Speltips:

Speltips:  Marin Cilic -1,5 set
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp: Tidigast 15:50, onsdag 29/5
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo