Speltips inför Guido Pella – Daniil Medvedev 7/5: Klar favorit i ATP Madrid

Simon Pålsson Publicerat: 6 maj 2019

Daniil Medvedev är en av flera talanger som nämns som tennis framtid. Den 7 maj 2019 möter han Guido Pella i ATP Madrid.

Annons:

ATP Madrid är tillbaka och precis som tidigare år är det här en turnering som har ett härligt underhållningsvärde. Den spanska huvudstaden lockas gång på gång locka stora delar av världseliten, varpå turneringen också får en hög legitimitet och ett bra underhållningsvärde för publiken som tar sig dit.

Precis som tidigare säsonger spelas turneringen tre veckor innan att det är dags för Franska Öppna. Det är årets andra Grand Slam – den första och enda på grus – varpå det lämpligen spelas tennis på just grus även i ATP Madrid. Här laddar flera spelare upp inför det som är årets största grusturnering.

I den första omgången ska vi se Guido Pella, den underhållande argentinaren, mot den ryske talangen Daniil Medvedev. Trots att han hunnit med att bli rankad 14 (!) i världen är det fortsatt en spelare som går lite under radarn. 23-åringen spås en fin framtid, men behöver som flera andra unga spelare bli mer jämn i sina prestationer. 2019 kanske är året han tar sig in i världseliten på allvar.

Klasskillnaden är tydlig

Det här blir andra gången i karriären som spelarna gör upp på ATP-touren och det är faktiskt argentinaren Guido Pella som har med sig 1-0 i inbördes möten. Det var också en grusmatch i maj – närmare bestämt i franska Nice – där argentinaren slog Daniil Medvedev efter ett tiebreak i avgörande set. Märk väl att det här var tre år sedan och att ryssen numera räknas som en klart bättre spelare, både än vad han var då och vad Guido Pella är i dag.

Daniil Medvedev kommer också med hyfsat fin form till turneringen. Eller hyfsat och hyfsat, är vi inte lite hårda nu? I Monte-Carlo i mitten av april åkte han ut i semifinal efter att bland annat avverkat Novak Djokovic i kvartsfinalen. Nu senast, i Barcelona, tog han sig till final och föll mot den formstarke Dominic Thiem med 2-0. Samma Dominic Thiem som i kvartsfinalen slog ut Guido Pella med samma siffror. Värt att ha med sig är att han i semifinal i Barcelona slog ut japanen Kei Nishikori. Det får också ses som en fin skalp.

Guido Pella har visat lovande tendenser under grussäsongen och ser ut att tackla den lite jämnare världstoppen i tennisvärlden på ett strålande sätt. Nu är han med som en utmanare en bit utanför de allra största. Med det sagt är Daniil Medvedev en bättre spelare och med fler vilodagar (inte spelat sedan finalen mot Dominic Thiem den 28 april) tror vi att ryssen är sugen på en vinst här.

Daniil Medvedev vinner spelas till 1,57 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Daniil Medvedev vinner
Odds:  1,57 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 12:00, tisdag 7/5
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: