Speltips inför Henri Laaksonen – Mikael Ymer 24/5: Svenskt i kvalfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 23 maj 2019

Mikael Ymer har tagit sig till kvalfinal för att nå Franska Öppna, men måste nu slå Henri Laaksonen fredagen den 24 maj. Det kan bli tufft enligt vårt speltips.

Annons:

Henri Laaksonen är det sista hindret som ska passeras innan Mikael Ymer äntligen kan få spela en Grand Slam-turnering. Den yngre brodern i familjen Ymer har tagit sig hela vägen fram till en kvalfinal på fredagen och har enligt spelbolagen nu en god chans att ta sig vidare. 

1,87 – 2,10 

Värderingen är som högst 2,10 gånger insatsen (hos Bethard) på att Mikael Ymer vinner fredagens kvalfinal och det tyder trots allt på att svensken har imponerat. Medan den äldre brodern, Elias Ymer, åkte ut mot en lågt rankad fransos redan i den första omgången har Mikael Ymer pallat för trycket och tagit sig vidare tack vare ett mentalt starkt spel i två omgångar. 

Först blev det vinst mot Roberto Marcora i den första kvalomgången innan Johan Sebastien Tatlot, ännu en hemmaspelare, fick stryk i den andra kvalomgången. Det är på intet sätt matcher som Mikael Ymer kan skryta med i all oändlighet – om han vill slåss om en plats i huvudturneringen måste sådana spelare passeras – men det tyder ändå på ganska bra form. Nu gäller det bara att kanalisera all energi till mötet med schweizaren Henri Laaksonen. 

Tyvärr lite för tufft, Mikael 

Henri Laaksonen är för vissa känd som en finsk tennisspelare, men sedan 2011 spelar han faktiskt för Schweiz och går därmed under benämningen schweizare. Hur som helst är det en spelare som ofta huserat runt 100 på världsrankingen och som nu är 104. För snart år sedan var han rankad 93 och det är fortsatt hans bästa placering. Det känns som att han fortsätter att spela på sin egen förmåga. 

I den andra kvalomgången slog 27-åringen ut Facundo Arguello, en argentinsk spelare som verkligen älskar grus och som brukar vara svårslagen i kvalssammanhang. Det var en indikation på att Henri Laaksonen har prickat formen. Det visade sig inte minst för någon vecka sedan då han tog hem Challenger-turneringen (på grus) i den italienska huvudstaden Rom. Det är alltså en formstark motståndare som nu väntar Mikael Ymer. 

Dessa båda spelare har drabbat samman vid ett tillfälle tidigare. Det var 2017 när Henri Laaksonen vann med 2-0 i Båstad. Då gjorde Mikael Ymer en av sina bästa matcher dittills i karriären, men sedan dess har han utvecklats fortsatt. Nu tror vi dock att spelbolagen är lite snett på det som tror att värderingen på 2,10 gånger insatsen på Mikael Ymer skulle vara rimlig. Tyvärr känns det för lågt. 

Henri Laaksonen vinner spelas därför till 1,87 gånger såsen hos Bethard. 

Annons:   Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Henri Laaksonen vinner
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 10:00, fredag 24/5 
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo