Speltips inför Johan Sebastien Tatlot – Mikael Ymer 22/5: Kval till Franska Öppna

Simon Pålsson Publicerat: 22 maj 2019

Mikael Ymer är det enda svenska hoppet på herrsidan inför Franska Öppna 2019. Nu hoppas vi att han vinner kvalet mot Johan Sebastien Tatlot.

Annons:

På söndag är det dags för de första matcherna i Franska Öppna Mästerskapen att spela i den franska huvudstaden Paris. Det är fortfarande oklart om vi får chansen att se något svenskt inslag i huvudturneringen, men förhoppningen är att Mikael Ymer ska ta sig hela vägen dit. 

Precis som sin storebror Elias Ymer gick Mikael Ymer in i kvalspelet till turneringen i måndags. Mikael Ymer spelade först av de två och vann med 2-1 efter en stark insats mot Roberto Marcora. Det var å andra sidan en motståndare som sågs som överkomlig på förhand. 

Elias Ymer, som är den mer rutinerade av de båda och som kvalat sig in till Grand Slam-turneringar vid tidigare tillfällen i karriären, föll däremot tungt i sin första match mot en lokal fransos rankad 460 i världen. Ett ordentligt underbetyg till en för dagen slarvig Elias Ymer. 

Nu vilar allt det svenska herrhoppet på lillebror Ymer. Mikale Ymer är enligt många, däribland mig själv, den något mer talangfulla brodern och det faktum att han är två år yngre gör att man kan ha förväntningar på att 20-åringen tar ytterligare steg i sin utveckling snart. Att gå till en Grand Slam-turnering skulle vara precis rätt steg. 

Mikael Ymer är favorit 

I den andra kvalomgången väntar nu en fransk 23-åring i form av Johan Sebastian Tatlot. Det är en tennisspelare som trots att han är 2,5 år äldre än Mikael Ymer ändå är rankad betydligt sämre. 260 i världen att jämföra med 149 i världen är ganska stor skillnad. Men för Mikael Ymer handlar det om att försöka ta sig ner till runt 100. Det är den typen av ranking som börjar bli riktigt respektabel och som leder till mer ATP-matcher. 

Annars är det här spelare som främst spelar på Challenger-touren. Mikael Ymer är dock betydligt bättre än Johan Sebastien Tatlot sett till resultat och grussäsongen har faktiskt varit direkt lovande för svensken. I Bordeaux tidigare i maj stod Mikael Ymer för en fin insats när han förlorade finalen mot rutinerade Lucas Pouille med 3-6, 3-6. Tidigare slog han ut tunga namn som Adrian Mannarino på vägen fram. Meriterande. 

Här tror vi att Mikael Ymer är bättre än fransmannen, men det riktigt tuffa testet väntar i den sista helt avgörande tredje kvalomgången, även känd som kvalfinalen. Då står antingen schweizaren Henri Laaksonen eller grusspecialisten Facundo Arguello för motståndet. Två spelare som kräver en Mikael Ymer i toppslag. 

Mikael Ymer -3,5 game spelas till 1,69 gånger insatsen hos Bethard. 

Annons:   Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Mikael Ymer -3,5 game
Odds:  1,69 (Jämför alla odds)
Bolag:   Bethard
Spelstopp:  Tidigast 10:00, onsdag 22/5 
TV:    eurosport logo
Stream:    eurosportplayer logo