Speltips inför Johanna Konta – Marketa Vondrousova 6/6: Semifinal i Roland Garros

Simon Pålsson Publicerat: 4 juni 2019

Marketa Vondrousova är en av världens största talanger, men gäller som underdog inför semifinalen mot Johanna Konta i Roland Garros torsdagen den 6 juni.

Annons:

Efter ett par riktiga knallar på damsidan är det nu dags för semifinaler i Roland Garros. De två sista kvartsfinalerna avgörs på onsdagen – då tas det fram vilka två spelare som fyller ut den sista semifinalen – men redan nu kan vi förbereda oss på mötet mellan Johanna Konta och Marketa Vondrousova.

Om vi ser till tidigare under turneringen har Johanna Konta visat sig vara en spelare som vi har stor nytta av rent spelmässigt. Hon var av någon märklig anledning underdog mot Sloane Stephens i senaste omgången, men vann där med bekväma 2-0 utan att egentligen ha varit hotad. Där och då vann hon dessutom det första setet med hela 6-1. Det går inte att klaga på.

Därför är det en Johanna Konta som kliver in i nästa omgång med gott självförtroende. Nu är hon alltså bara ett steg från finalen i denna ärofyllda Grand Slam-turnering och det är en chan som hon naturligtvis helst inte missar. Formen är dessutom bevisligen god och grusspelet ser bättre ut än förväntat.

Rak vinnare hittas

För motståndet står en av tennisvärldens absolut största talanger. Marketa Vondrousova är född i den tjeckiska staden Sokolov och har på kort tid etablerat sig i världstoppen. Under den här och förra säsongen har hon klätrat vansinnigt snabbt på rankingen och nu är hon rankad som 38 i världen. Det kommer såklart se ännu bättre ut efter att Roland Garros är över. Då kan Marketa Vondrousova klättra en hel drös med placeringar då rankingpoängen som delas ut i Paris är väldigt höga.

Vad som är riktigt imponerande är att Marketa Vondrousova alltså bara är 19 år gammal fortfarande. Om några veckor är det dags att fylla 20 år, men att vara född år 1999 och redan vara rankad som 38 är ju en fantastisk prestation.

Med det sagt finns det vissa frågetecken kring hennes erfarenhetsnivå och hennes mentala förmåga i den här typen av stora matcher. Där är erfarenheten hos Marketa Vondrousova begränsad. Därför måste vi hålla Johanna Konta som favorit.

Johanna Konta att vinna spelas till 1,80 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Johanna Konta vinner
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  15:00, torsdag 6/6
TV:    eurosport logo
Stream:    eurosportplayer logo