Speltips inför Jordan Thompson – Damir Dzumhur 27/6: ATP Antalya

Simon Pålsson Publicerat: 26 juni 2019

Damir Dzumhur och Jordan Thompson gör upp i den tredje omgången av grästurneringen ATP Antalya. Mötet spelas torsdagen den 27 juni.

Annons:

När vi klev in i turneringen ATP Antalya, som alltså spelas i den turkiska kuststaden Antalya, fanns det ett par spelare som stack ut som kandidater till att vinna hela rasket på förhand. Det här är en turnering som nästan helt saknar toppspelare, vilket gör att många lite sämre spelare har en ovanlig chans att faktiskt vinna en ATP-titel.

På förhand gick både Jordan Thompson och Damir Dzumhur in i ATP Antalya som seedade, närmare bestämt som femma respektive trea. Det ger en betydligt enklare lottning, inte minst inledningsvis i turneringen, varpå båda spelarna nu tagit sig fram utan att behöva förta sig.

Men i den tredje omgången är det så dags för den första riktigt tunga utmaningen när spelarna drabbar samman. Då ska kommas ihåg att Jordan Thompson, som alltså hoppade in direkt i den andra omgången då han är seedad som nummer tre, bara spelat en match i turneringen. Där blev det en väntad vinst mot Bradley Klahn.

Jordan Thompson har spelat en grästurnering innan det här för att kunna förbereda sig bra inför Wimbledon. Då spelade han den klassiska turneringen i nederländska s-Hertogenbosch där han gick hela vägen till final. Men fransosen Adrian Mannarino blev för tuff i den final som han fick spela samma dag (!) som han spelade semifinalen mot Richard Gasquet. Låt oss konstatera att det inte gav honom optimala förutsättningar att prestera på topp rent fysiskt.

En intensiv historia

Damir Dzumhur spelar faktiskt bara den här grästurneringen innan det är dags för Wimbledon och det grundar sig främst i att han egentligen inte är någon gräsälskare. Det här är inte hans underlag, även fall vi spontant tycker att hans förutsättningar som spelare borde passa ganska bra på det här underlaget. Men det oberäkneliga, svårbedömda gräset passar inte alla rent mentalt. Det gäller att kunna handskas med att man svårare kommer in i rytm och lättare hamnar i lite prekära situationer undre bollarna.

Hur som helst har Damir Dzumhur två vinster här i ATP Antalya där vinsten mot Matthew Ebden ändå sticker ut lite på förhand. Annars kommer han från en hel okej tid, åtminstone i maj månad innan han tog några veckors träningspaus, då han bland annat slog Stan Wawrinka i ATP Geneve.

I våra ögon är Damir Dzumhur en spelare som har en väldigt hög nivå när han är som bäst och mot en tuff motståndare som Jordan Thompson har vi en känsla av att han vill visa sig från sin bästa sida. Därför tror vi på tre set i den här tuffa matchen.

Över 2,5 set spelas till 2,38 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 set
Odds:  2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 13:00, torsdag 27/6
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   viaplay logo