Speltips inför Karen Khachanov – Feliciano Lopez 3/7: Felaktig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 3 juli 2019

Feliciano Lopez står som underdog inför mötet med Karen Khachanov i den andra omgången av Wimbledon onsdagen den 3 juli 2019.

Annons:

Årets allra största turnering i tennisvärlden har dragit igång den här veckan och med tanke på att finns så många heta spelare som finns med i uppställningen inför Wimbledon i år blir det också heta matcher direkt i inledningen.

Den spelare som kliver in i turneringen som seedad nummer tio, ryssen Karen Khachanov, har fått sig en riktig mardrömslottning i den andra omgången. Efter att ha vunnit mot Soon-Woo Kwon i den första omgången, i en match där han faktiskt tappade ett set och dessutom behövde idel långa set för att gå segrande ur striden, väntar nu möte med en av hela ATP-tourens mest gräsnischade spelare i form av Feliciano Lopez.

Den 37-årige spanjoren är alltså en spelare som föredrar gräs, någonting som är otroligt ovanligt för spelare från Spanien. Men det finns en klar anledning till att så är fallet och det är att han radat upp fina resultat på just det underlaget under hela sin karriären, men allra främst på 2010-talet.

Nu är Feliciano Lopez också i ropet efter att ha bildat dubbelpar med Andy Murray i skottens debutturnering tidigare i juni månad. Det har gjort att spanjoren med stor sannolikhet har ett fint stöd från läktarplats i Wimbledons singelturnering också.

En felaktig favorit

Som bekant har underlaget en stor betydelse i tennisvärlden och när det kommer till hur unika underlagen är råder det ingen tvekan om att det är gräset som bär den tydligaste särpräglade ställningen. Den tennis som spelas på gräs liknar inte den som spelas på hardcourt och grus då det innebär helt andra förutsättningar i både tempo och studs. Spelarna som lärt sig att uppskatta gräset är således också rejält i överläge.

Med det i åtanke tycker vi att spelbolagen hittat en märklig favorit här det är ryssen Karen Khachanov som kliver in i mötet som favorit. Han må vara rankad nia i världen och seedad tio i årets Wimbledon, men om vi tar bort världens bästa spelare (Nadal, Federer, Djokovic) är frågan om inte Feliciano Lopez är en av de absolut mest svårslagna på gräs.

Vår känsla är att den formstarka spanjoren blir livsfarlig här.

Feliciano Lopez vinner spelas till 2,20 gånger såsen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Feliciano Lopez vinner
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  Tidigast 12:00, onsdag 3/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo