Speltips inför Lorenzo Sonego – Roger Federer 26/5: Första omgången i Franska Öppna

Simon Pålsson Publicerat: 21 maj 2019

Roger Federer förväntas ta kommandot i den första omgången av Roland Garros mot Lorenzo Sonego, sina skadeproblem till trots. Det liggerr som grund i vårt speltips.

Annons:

Franska Öppna Mästerskapen i den franska huvudstaden Paris – eller Roland Garros som det officiella tävlingsnamnet är – är tillbaka med besked. Redan på söndagen spelas den första omgången på gruset i Paris och flera tungviktare kliver in i handlingarna redan då. Ett par namn, som seedas högt, slipper den första omgången men så är inte fallet för exempelvis Roger Federer. 

Roger Federer är en av bara en handfull spelare som har lyckats vinna den här turneringen sedan Rafael Nadal slog igenom på allvar och precis som vanligt är schweizaren underdog mot sin rival inför årets turnering. Med det sagt har Roger Federer också andra problem som gäckar honom, varpå favoritskapet ännu mindre det här året. 

I senaste turneringen Italian Open fick Roger Federer avsluta redan i den tredje omgången och även fall han varit på plats i ett par dagar på gruset i Paris är hans fysiska status ännu ett stort frågetecken. Vi vågar lova att Roger Federer allra helst får till snabba, effektiva matcher för att inte slita onödigt på kroppen. Men pallar han verkligen två veckor intensiv tennis på högsta nivå? 

Roger Federer tar kontroll 

I vanliga fall ska en spelare som Lorenzo Sonego självklart inte ha någon som helst möjlighet att rubba Roger Federer. Det har han aldrig gjort tidigare i karriären. Faktum är att italienaren inte varit nära att störa spelare från den absoluta världseliten någonsin. 

Visst, man kan se det som att det inte finns ett bättre läge att möta Roger Federer än när han har problem med skador. Men vi vågar lova att Lorrenzo Sonego hellre hade fått en behagligare lott i den första omgången. På så sätt hade han rimligen haft en bättre chans att gå vidare och kamma hem lite härliga cash också. 

Roger Federer tar kontrollen här – någonting annat vore helt osannolikt – varpå vi förväntar oss en schweizare som också breakar motståndaren. Världens bästa returnerare går inte att bryta ner hur som helst. 

Tie break – nej (alltså inget tiebreak i matchen) spelas till 2,40 gånger såsen hos Bwin. 

 

Annons:   Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Tiebreak – nej
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin
Spelstopp:  Tidigast 14:30, söndag 26/5 
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo