Speltips inför Marius Copil – Blaz Kavcic 12/9: Istanbul Challenger

Simon Pålsson Publicerat: 12 september 2019

Det blir ett rakt spel inför Challenger-turneringen i turkiska Istanbul där Marius Copil och Blaz Kavcic gör upp i den tredje omgången den 12 september 2019.

Annons:

Som vanligt efter US Open är det lite viloläge som gäller på den riktiga ATP-touren för närvarande, med ingen turnering som lockar några stora spelare. I stort sett samtliga som varit med i US Open på ett eller annat sätt slickar nu såren, förbereder sig för avslutningen på året eller tar välförtjänt semester. Det var som bekant sista Grand Slam-turneringen på hela det här tennisåret.

Men med det sagt spelas det ändå intressant tennis – när det kommer till Challenger.

Här tänker vi fokusera på mötet mellan Marius Copil och Blaz Kavcic. Rumänen är favorit enligt spelbolagen och i våra ögon är det fullt rimligt att resonera så.

Marius Copil kommer från en fin trend med en hel del starka insatser, inte minst i just US Open där han gick till den andra omgången. Där blev fransmannen Gael Monfils dock lite för tuff. Samtidigt var Blaz Kavcic, nu rankad som över 200 i världen, inte ens med i den turneringen. Det säger en del.

Ett rakt spel hämtas

Istanbul Challenger är en turnering som i för sig inte är i närheten av lika tung som ATP Istanbul, en grusturnering som spelas tidigt på sommaren varje år, men som ändå har ett ganska gott rykte. Det ser man inte minst på tidigare vinnare, där exempelvis Karen Khachanov vann så sent som 2015. Det har med andra ord funnits med spelare som har ganska hyfsad ranking i den här turneringen genom åren.

Det här blir totalt den tredje gången i karriären som dessa båda spelare gör upp i en match på ATP-touren. Det senaste mötet kommer från förra året, då Marius Copil vann med klara 2-0 efter 6-2, 6-2 i ATP-turneringen i bulgariska Sofia. Det första mötet spelades så tidigt som 2013, faktiskt på svensk mark. Blaz Kavcic, som är en starkare grusspelare, vann då med 2-0 i set efter att ha tappat totalt fem game.

Men sedan dess är vår känsla att spelarnas karriärer alltså gått lite i olika riktningar, med Marius Copil som en stabil spelare strax under 100 på världsrankingen. Som 28-åring har han också en hel del tid kvar att spela tennis på hög nivå. 2,3 miljoner dollar i prispengar genom åren är väsentligt mycket bättre än Blaz Kavcic med sina 1,83 miljoner dollar. Detta trots att han alltså är nästan fyra år äldre. Det säger trots allt en hel del.

Här tycker vi att rumänen Marius Copil måste ses som favorit. Hardcourt är ett underlag som passar honom bra och formen är dessutom ganska god.

Marius Copil vinner spelas till 1,60 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Marius Copil vinner
Odds:  1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 13:00, torsdag 12/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –